Tilsetting av sukker

Hei igjen.

Jeg har et nytt brygg klart for tapping. Siden jeg bruker corneliusfat får jeg igjen noen liter av brygget. Dette tenkte jeg å fylle over på 0,33 flasker. Lurte bare på hvor mye sukker jeg bør bruke på hver flaske? Før har jeg kokt vann og sukker og tilsatt i omstikkingskaret. Dette er en metode jeg har lykkes med, men dette kan jeg ikke gjøre nå siden det meste av brygget blir tilsatt CO2 via tappenalegget.

Mvh

stein arne sveen
 
For min del har jeg alltid benyttet meg av sukkerbiter.
De veier ca.2g pr stk, så da bruker jeg en pr.0.33 flaske, å får fin kulsyremengde.
 
Samme benyttes på Knuthaugen. En raskt kontrollmåling av 20 stk sukkerbiter ga 2.13g per enhet.
Og de gir som Steinarja sier en fin kullsyre  :biersmile:
 
Det finnes også karboneringsdrops, det er veldig enkelt å bruke når man kun skal flaske litt etter og ha fyllt fatet. Jeg bruker det, og det fungerer utmerket. Ser at Vin og Bar selger det, mine er ikke helt like. Mine er av merket Muntons og jeg bruker 5 tabletter på en halvlitersflaske.
 
Tilbake
Topp