Hei,
har lenge hatt lyst å prøve meg på en lambic eller en annen form for brygg med frukt eller bærsmak som et eksperiment, men siden jeg er helt fersk hadde jeg håpet på innspill/erfaringer om det finnes Har gått helt bort fra å lage en lambic fordi de skal stå for lenge, men et øl med bringebærsmak hadde vært noe..
Jeg har tenkt noe slikt:
brygge en 23l enkel tripel (Wyest Abbey gjær som jeg har tatt vare på fra forrige brygg) med lite humle, meske på mellomhøy temperatur for å få frem mer uforgjærbart sukker fra malten, primær i omtrent to uker og sekunder i en uke med 4kg bringebær oppi.
Noe jeg har tenkt på som kan være problematisk:
vil bærene ta med seg mye ulumskheter i ølet, og kan de bli dårlige hvis de står for lenge i gjæringskaret? Vil nødig ha mugne bær i ølet..
burde jeg heller ha bærene oppi ved koking?
Burde det stå lengre enn ei uke med bærene for å få med seg mer smak, eller mindre for å hindre at alt sukkeret gjæres bort i bærene?
Kanskje noen har prøvd seg på noe lignende og har erfaringer?
har lenge hatt lyst å prøve meg på en lambic eller en annen form for brygg med frukt eller bærsmak som et eksperiment, men siden jeg er helt fersk hadde jeg håpet på innspill/erfaringer om det finnes Har gått helt bort fra å lage en lambic fordi de skal stå for lenge, men et øl med bringebærsmak hadde vært noe..
Jeg har tenkt noe slikt:
brygge en 23l enkel tripel (Wyest Abbey gjær som jeg har tatt vare på fra forrige brygg) med lite humle, meske på mellomhøy temperatur for å få frem mer uforgjærbart sukker fra malten, primær i omtrent to uker og sekunder i en uke med 4kg bringebær oppi.
Noe jeg har tenkt på som kan være problematisk:
vil bærene ta med seg mye ulumskheter i ølet, og kan de bli dårlige hvis de står for lenge i gjæringskaret? Vil nødig ha mugne bær i ølet..
burde jeg heller ha bærene oppi ved koking?
Burde det stå lengre enn ei uke med bærene for å få med seg mer smak, eller mindre for å hindre at alt sukkeret gjæres bort i bærene?
Kanskje noen har prøvd seg på noe lignende og har erfaringer?