Mitt første skikkelige pale ale begynner å nærme seg tapping til fat. O lykke!
Glemte visst å oksygenere vørteren, og kanskje derfor gjæret den lenge. Men langt! Fra 1055 til 1007 på 8 dager.
Tørrhumlet på dag 10, tenkte jeg skulle tappe til fat dag 14, rett fra primærdunken.
Øllet lukter godt, men smaker litt mye og surt/tanninaktig. Satser på at det gir seg etterhvert og at det ikke skyldes infeksjoner.
Gjæren (1275 thames valley) flokkulerer dårlig, jeg tenkte derfor å sette dunken kaldt et døgn før tapping. Er det en god eller dårlig ide? Kan 10 grader være ok?
Skal gjenbruke slurry til neste brygg, og karbonerer naturlig på fat. Da vil jeg jo helst ikke føkke for mye med gjærvennene mine..
Glemte visst å oksygenere vørteren, og kanskje derfor gjæret den lenge. Men langt! Fra 1055 til 1007 på 8 dager.
Tørrhumlet på dag 10, tenkte jeg skulle tappe til fat dag 14, rett fra primærdunken.
Øllet lukter godt, men smaker litt mye og surt/tanninaktig. Satser på at det gir seg etterhvert og at det ikke skyldes infeksjoner.
Gjæren (1275 thames valley) flokkulerer dårlig, jeg tenkte derfor å sette dunken kaldt et døgn før tapping. Er det en god eller dårlig ide? Kan 10 grader være ok?
Skal gjenbruke slurry til neste brygg, og karbonerer naturlig på fat. Da vil jeg jo helst ikke føkke for mye med gjærvennene mine..