Hei! Planlegger å brygge litt til helgen. Jeg er ikke så erfaren, og lurer på om noen har noen tips til ingredienser.
Det jeg ønsker å brygge, er en slags PA/IPA med "situssmak", liksom Kinn's Vestkyst. Meningen er ikke å lage noen kopi, jeg er bare ute etter noe som kan smake godt - og tilfeldig liker jeg denne stilen veldig godt.
Jeg har pale malt, crystal malt og biscuit malt. Hvordan anbefaler dere blandingsforholdet mellom disse (hvis dere anbefaler å bruke alle tre)?
Jeg har også tørrgjør, alegjær fra Fermentis.
Men må handle inn humle. Hva vil dere anbefale?
Jeg ser at Kinn bruker gjæring i sekundærkar i sin oppskrift. Det er ikke aktuelt her. Det blir én gjæring på bøtta, og naturlig karbonering etter den er tappet på flaske.
Hvor sterk anbefaler dere at jeg lager den? Vet jo at det er vanskelig å lage godt, sterkt øl, men på en annen side ønsker jeg noe med mer smak enn butikkølet. Kanskje en 6-7%? Jeg kan isåfall selv regne ut hvor mye malt jeg trenger, ut i fra tidligere erfaringer med bryggeoppsettet mitt (effektivitet).
Det kan godt være forskjellige typer humle (selv om jeg er fan av single-hop-konseptet og). Men gidder ikke tørrhumle, vil ikke det si større risk for forurensning, i og med at man ikke får kokt den humla?
Takker for ev. hjelp!
Det jeg ønsker å brygge, er en slags PA/IPA med "situssmak", liksom Kinn's Vestkyst. Meningen er ikke å lage noen kopi, jeg er bare ute etter noe som kan smake godt - og tilfeldig liker jeg denne stilen veldig godt.
Jeg har pale malt, crystal malt og biscuit malt. Hvordan anbefaler dere blandingsforholdet mellom disse (hvis dere anbefaler å bruke alle tre)?
Jeg har også tørrgjør, alegjær fra Fermentis.
Men må handle inn humle. Hva vil dere anbefale?
Jeg ser at Kinn bruker gjæring i sekundærkar i sin oppskrift. Det er ikke aktuelt her. Det blir én gjæring på bøtta, og naturlig karbonering etter den er tappet på flaske.
Hvor sterk anbefaler dere at jeg lager den? Vet jo at det er vanskelig å lage godt, sterkt øl, men på en annen side ønsker jeg noe med mer smak enn butikkølet. Kanskje en 6-7%? Jeg kan isåfall selv regne ut hvor mye malt jeg trenger, ut i fra tidligere erfaringer med bryggeoppsettet mitt (effektivitet).
Det kan godt være forskjellige typer humle (selv om jeg er fan av single-hop-konseptet og). Men gidder ikke tørrhumle, vil ikke det si større risk for forurensning, i og med at man ikke får kokt den humla?
Takker for ev. hjelp!