To KEG or not to KEG?

Det er mange måter å redusere O2 på. Bruk dem du finner effektive. Summen av ‘ubetydelige’ tiltak hjelper i det store.
 
om du fyller et fat 100% med øl må du huske at gass inn er under nivået på øl. On du kobler til gass og trykket i fatet er høyere enn regulatoren får du øl inn i co2 systemet.
Stemmer det og det var slik jeg fant ut at tilbakeslagsventiler er smart ;)
 
Tidsbruk ved fating er for meg det samme som klesvask. Tiden fra start til slutt er kanskje den samme, men når vaskemaskinen er satt på, lar jeg den gjøre jobben helt alene.
 
Det fine med lukket sløyfe og tyngdekraft er at jeg kan sette fatet til fylling uten oppsyn. Når øl treffer co2 ut (mini) stigerøret, stopper det av seg selv. Garantert ingen søling. Dersom det er øl til to fat, kan jeg koble om når det passer meg uavhengig av tid.
Vi har vel alle opplevd at ‘vi skal bare’, og så renner/koker det over akkurat når vi har vendt ryggen til.
 
Tilbake
Topp