Hei!
Har akkurat tatt i bruk FastFerment gjærtanken. Det ble mye trub i den første batchen, så jeg ser at det har begynt å legge seg i bunnen og ned i oppsamlingsballen allerede i kveld. Jeg antar gjæren vil legge seg oppå dette igjen. Så da lurer jeg på:
- Hvor ofte kan/bør jeg tømme oppsamlingsballen?
- Skader det gjæringen veldig ved å tilføre luft hver gang denne blir tømt? Luften stiger vell til topps?
- Om det eventuelt skulle tette seg til, er det galt å prøve å danne en whirlpool? Gjærkaker og trub legger seg vell i bunn igjen etterhvert?
- Er det å holde en gjevn temperatur i rommet godt nok nå i starten?
Helt sikkert mye dumme spørsmål her, men på forhånd takk for svar
Har akkurat tatt i bruk FastFerment gjærtanken. Det ble mye trub i den første batchen, så jeg ser at det har begynt å legge seg i bunnen og ned i oppsamlingsballen allerede i kveld. Jeg antar gjæren vil legge seg oppå dette igjen. Så da lurer jeg på:
- Hvor ofte kan/bør jeg tømme oppsamlingsballen?
- Skader det gjæringen veldig ved å tilføre luft hver gang denne blir tømt? Luften stiger vell til topps?
- Om det eventuelt skulle tette seg til, er det galt å prøve å danne en whirlpool? Gjærkaker og trub legger seg vell i bunn igjen etterhvert?
- Er det å holde en gjevn temperatur i rommet godt nok nå i starten?
Helt sikkert mye dumme spørsmål her, men på forhånd takk for svar