Hei,
Satt en batch med Punk IPA (Brewdog) igår. Det blir anbefalt å tilsette tørrhumlen i 5 dager, post fermentation. Tolker dette som at etter ca. 2 uker (eller den tiden det tar før gjæren har gjort sitt, SG=FG) på dunk tilsetter jeg tørrhumlen og venter ytterligere 5 dager før flasking. Er jeg litt på villspor her?
"To get the best possible profile from the dry hops we recommend dry hopping post fermentation for 5 days. Dry hops should be added at cellar temperature. We find 14C results in the most aromatic dry hop profile."
Normalt sett har jeg tilsatt tørrhumle ca. en uke ut i gjæringsforløpet, og flasket etter tørrhumlen har hatt en ukes tid på dunken. Det funket bra forrige gang jeg lagde denne oppskriften. Men nyskjerrigheten for hva som menes med "post fermentation" trigger meg til å komme til bunns i.
Satt en batch med Punk IPA (Brewdog) igår. Det blir anbefalt å tilsette tørrhumlen i 5 dager, post fermentation. Tolker dette som at etter ca. 2 uker (eller den tiden det tar før gjæren har gjort sitt, SG=FG) på dunk tilsetter jeg tørrhumlen og venter ytterligere 5 dager før flasking. Er jeg litt på villspor her?
"To get the best possible profile from the dry hops we recommend dry hopping post fermentation for 5 days. Dry hops should be added at cellar temperature. We find 14C results in the most aromatic dry hop profile."
Normalt sett har jeg tilsatt tørrhumle ca. en uke ut i gjæringsforløpet, og flasket etter tørrhumlen har hatt en ukes tid på dunken. Det funket bra forrige gang jeg lagde denne oppskriften. Men nyskjerrigheten for hva som menes med "post fermentation" trigger meg til å komme til bunns i.