john petter
Fylkesstyre
Hei,
jeg skal tørrhumle et brygg (https://www.bryggselv.no/media/multicase/documents/oppskrifter/whitesun.pdf) og lurer litt på tørrhumlingen.
I oppskriften angis det at man kan velge mellom amerikansk eller belgisk gjæring:
Belgisk: 14-21 dager på 21-24°C Amerikansk: 10-14 dager på 19°C
Jeg har valgt belgisk og brukte WLP400.
Tørrhumling skal i følge oppskriften skje etter 5 dager. Dvs. i dag.
Mitt spørsmål er om det gjelder også for belgisk gjær med en uke lenger gjæringstid?
Vil det ha noe å si om humlen ligger en uke ekstra, eller er ikke det noe å bry seg om?
(Faktisk gjæringstid vet jeg ikke ennå da jeg ikke har begynt å måle SG.)
Ærbødigst hilsen John Petter.
jeg skal tørrhumle et brygg (https://www.bryggselv.no/media/multicase/documents/oppskrifter/whitesun.pdf) og lurer litt på tørrhumlingen.
I oppskriften angis det at man kan velge mellom amerikansk eller belgisk gjæring:
Belgisk: 14-21 dager på 21-24°C Amerikansk: 10-14 dager på 19°C
Jeg har valgt belgisk og brukte WLP400.
Tørrhumling skal i følge oppskriften skje etter 5 dager. Dvs. i dag.
Mitt spørsmål er om det gjelder også for belgisk gjær med en uke lenger gjæringstid?
Vil det ha noe å si om humlen ligger en uke ekstra, eller er ikke det noe å bry seg om?
(Faktisk gjæringstid vet jeg ikke ennå da jeg ikke har begynt å måle SG.)
Ærbødigst hilsen John Petter.