Heisann!
Jeg har satt en IPA og en Pale Ale som begge to nylig er tørrhumlet. Aktiviteten i gjærlåsen ble stadig mindre merkbar etter at stormgjæringen var over og nesten ikke synlig da jeg tørrhumlet dem. Etter at jeg har tatt av lokket på gjæringsdunkene og humlet brygget mitt tar det ca en halvtime før jeg får en voldsomt økt aktivitet. Vi snakker bobling hvert 20-25 sekund.
Spørsmålet mitt er enkelt; hva har skjedd? Kan det hende at ny tilgang til oksygen har fått fart i gjæren igjen? Eller kanskje jeg ikke har vært flink nok med hygienen og det har kommet infeksjon i ølet?
Noen som har opplevd noe lignende eller har en god teori?
Ølene er forholdsvis brewolution Citra smash IPA og Peace Pipe Pale Ale
Jeg har satt en IPA og en Pale Ale som begge to nylig er tørrhumlet. Aktiviteten i gjærlåsen ble stadig mindre merkbar etter at stormgjæringen var over og nesten ikke synlig da jeg tørrhumlet dem. Etter at jeg har tatt av lokket på gjæringsdunkene og humlet brygget mitt tar det ca en halvtime før jeg får en voldsomt økt aktivitet. Vi snakker bobling hvert 20-25 sekund.
Spørsmålet mitt er enkelt; hva har skjedd? Kan det hende at ny tilgang til oksygen har fått fart i gjæren igjen? Eller kanskje jeg ikke har vært flink nok med hygienen og det har kommet infeksjon i ølet?
Noen som har opplevd noe lignende eller har en god teori?
Ølene er forholdsvis brewolution Citra smash IPA og Peace Pipe Pale Ale