Tørrhumling

Echo

 
Har hatt en batch stående med villgjær i en ukes tid nå. Vørteren var fra Coopers sirup og kun malt, ingen humle. Smakte på "ølet" nå og det var nok litt tamt. Tenkte å tørrhumle litt.
Spørsmålet er type humle og mengde? Åpent spørsmål da jeg ikke helt vet hvilken smak jeg vil ha, annet enn at det ikke skal bli en IPA.
 
Tror du er litt sent ute med IPA siden du ikke har kokt humlen med vørteren. En IPA skal ha høy IBU og det får du ved å koke humlen, helst 60 min. Humlen som blir tilsatt etter kok blir en aroma humle, ikke bitterhumle.
 
Mulig jeg var utydelig, jeg vil IKKE ha en IPA og ønsker å tilsette aroma til ølen
 
Har hatt en batch stående med villgjær i en ukes tid nå. Vørteren var fra Coopers sirup og kun malt, ingen humle. Smakte på "ølet" nå og det var nok litt tamt. Tenkte å tørrhumle litt.
Spørsmålet er type humle og mengde? Åpent spørsmål da jeg ikke helt vet hvilken smak jeg vil ha, annet enn at det ikke skal bli en IPA.
4g/l med Perle kanskje?
 
Tilbake
Topp