Hei,
Jeg har gjort et tappert forsøk på å brygge en Two Captains klone.
Gjæret med WLP007 og fikk etter en litt treg start god fart i gjæringen. Etter 3 uker med jevnt avtakende aktivitet var det allikevel fortsatt liv i gjærlåsen. Det var imidlertid også tid for meg for å reise på jobb i 3 uker, så jeg måtte bare la ølet stå på gjæra til jeg kom tilbake. Vel tilbake hadde jeg stabil FG, og flasket med to karboneringsdrops i hver flaske slik jeg alltid gjør.
Jeg testet ei flaske etter ei uke og det var et knapt hørbart «pfft» når jeg åpnet flaska. Forsøkte da å snu flaskene og forsiktig «riste opp» bunnfall/ gjær, samt å øke temperaturen fra 17 til 20 grader i gjærskapet.
Problemet er at nå, etter 2 uker på flaske er det fortsatt såvidt det er antydning til karbonering...ingen merkbar forskjell sammenlignet med etter en uke.
Som dere sikkert aner er jeg på jakt etter et godt råd.....ser for meg 2 alternativer,
1) Sette opp temp enda mer samt å «risteopp bunnfallet» på nytt....hvor høyt bør jeg gå med temperaturen ?
2) Anta at det ikke er levende gjær i flaskene, og tilsette ny gjær i flaskene....hvordan, og hvor mye ?
3) Eller kanskje det er andre alternativer ... ?
Jeg må kanskje nevne at ølet var krystallklart når jeg tappet det, og i de aller fleste flaskene var det ikke synlig bunnfall etter ei uke. Kan det rett og slett være at det ikke ble med gjær fra gjærkaret til flaskene siden ølet tross alt har stått 6 uker på gjær til sammen.... ?
Nå er det førvrig snart på tide å reise på jobb igjen, så om jeg går for alternativ 1 snakker vi om 3 ekstra uker på flaske, kanskje er det like greit å prøve det for så å tilsette mer gjær når jeg kommer tilbake om ikke karboneringen er bedre... ?
Alle gode råd mottas med takk
Jeg har gjort et tappert forsøk på å brygge en Two Captains klone.
Gjæret med WLP007 og fikk etter en litt treg start god fart i gjæringen. Etter 3 uker med jevnt avtakende aktivitet var det allikevel fortsatt liv i gjærlåsen. Det var imidlertid også tid for meg for å reise på jobb i 3 uker, så jeg måtte bare la ølet stå på gjæra til jeg kom tilbake. Vel tilbake hadde jeg stabil FG, og flasket med to karboneringsdrops i hver flaske slik jeg alltid gjør.
Jeg testet ei flaske etter ei uke og det var et knapt hørbart «pfft» når jeg åpnet flaska. Forsøkte da å snu flaskene og forsiktig «riste opp» bunnfall/ gjær, samt å øke temperaturen fra 17 til 20 grader i gjærskapet.
Problemet er at nå, etter 2 uker på flaske er det fortsatt såvidt det er antydning til karbonering...ingen merkbar forskjell sammenlignet med etter en uke.
Som dere sikkert aner er jeg på jakt etter et godt råd.....ser for meg 2 alternativer,
1) Sette opp temp enda mer samt å «risteopp bunnfallet» på nytt....hvor høyt bør jeg gå med temperaturen ?
2) Anta at det ikke er levende gjær i flaskene, og tilsette ny gjær i flaskene....hvordan, og hvor mye ?
3) Eller kanskje det er andre alternativer ... ?
Jeg må kanskje nevne at ølet var krystallklart når jeg tappet det, og i de aller fleste flaskene var det ikke synlig bunnfall etter ei uke. Kan det rett og slett være at det ikke ble med gjær fra gjærkaret til flaskene siden ølet tross alt har stått 6 uker på gjær til sammen.... ?
Nå er det førvrig snart på tide å reise på jobb igjen, så om jeg går for alternativ 1 snakker vi om 3 ekstra uker på flaske, kanskje er det like greit å prøve det for så å tilsette mer gjær når jeg kommer tilbake om ikke karboneringen er bedre... ?
Alle gode råd mottas med takk