Brygget en ale på søndag for 14 dager siden.
OG på 1064
Enstegsmesking på 64 C.
IBU 50 - 60.
Gjæra var nottingham tørrgjær som var lagret på ei kokt og sterilisert ølflaske siden i juni en gang.
Lagde en starter på 1 liter av moss maltextrakt dagen før brygginga.
Starteren virket litt treg men den var i gang.
Fordelte 60 liter vørter på to glassballonger og tilsatte gjæra.
Ballongene står i et rom med ca 20 C.
Gjæringa har gått tregt.
Målte sukkerinnhold i går.
1050 på den ene og 1035 på den andre.
Ikke akkurat noe å juble for.
Det burde vært nede i 1012 etter så lang tid.
I går flyttet jeg noe vørter fra den ene ballongen og over i den andre, og motsatt for å få mer gjær i den tregeste.
Dette er neppe tilstrekkelig.
Hva bør jeg gjøre?
Har bestillt mere gjær fra Petit.
Vørteren/ølet er ikke surt, så det bør kunne berges.
Tenkte å tilsette mer gjær.
Bør jeg også riste inn oksygen?
Det skal jo tross alt gjære videre.
Antar da at oksygenet fort vil brukes opp av gjæra.
Egil B.
OG på 1064
Enstegsmesking på 64 C.
IBU 50 - 60.
Gjæra var nottingham tørrgjær som var lagret på ei kokt og sterilisert ølflaske siden i juni en gang.
Lagde en starter på 1 liter av moss maltextrakt dagen før brygginga.
Starteren virket litt treg men den var i gang.
Fordelte 60 liter vørter på to glassballonger og tilsatte gjæra.
Ballongene står i et rom med ca 20 C.
Gjæringa har gått tregt.
Målte sukkerinnhold i går.
1050 på den ene og 1035 på den andre.
Ikke akkurat noe å juble for.
Det burde vært nede i 1012 etter så lang tid.
I går flyttet jeg noe vørter fra den ene ballongen og over i den andre, og motsatt for å få mer gjær i den tregeste.
Dette er neppe tilstrekkelig.
Hva bør jeg gjøre?
Har bestillt mere gjær fra Petit.
Vørteren/ølet er ikke surt, så det bør kunne berges.
Tenkte å tilsette mer gjær.
Bør jeg også riste inn oksygen?
Det skal jo tross alt gjære videre.
Antar da at oksygenet fort vil brukes opp av gjæra.
Egil B.