Skjelstad
Fylkesstyre
Blanda klar en mjød for to dager siden.
- 2,1 kilo filtrert, upasteurisert honning
- 6,3 liter vann
- 1 gram gjærnæring
- Ikke oksygenert men rørt kraftig noen minutter
- 5,1 gram Nottingham tørrgjær pitchet på 18 grader
Stått to dager på 18 grader. OG 1.088 har ikke rikket seg.
Nottingham ble valgt for å få høy flokkulering og lite smaksbidrag. Trodde den skulle klare brasene men det ser jo dårlig ut så langt. Har mange andre varianter så vurderer å hive i cbs-1 eller annet gjær som tåler høy alkohol. Men hadde jo foretrukket om Nottingham hadde funka. Vurderer en runde med oksygenering og gi den et par dager til.
Innspill?
- 2,1 kilo filtrert, upasteurisert honning
- 6,3 liter vann
- 1 gram gjærnæring
- Ikke oksygenert men rørt kraftig noen minutter
- 5,1 gram Nottingham tørrgjær pitchet på 18 grader
Stått to dager på 18 grader. OG 1.088 har ikke rikket seg.
Nottingham ble valgt for å få høy flokkulering og lite smaksbidrag. Trodde den skulle klare brasene men det ser jo dårlig ut så langt. Har mange andre varianter så vurderer å hive i cbs-1 eller annet gjær som tåler høy alkohol. Men hadde jo foretrukket om Nottingham hadde funka. Vurderer en runde med oksygenering og gi den et par dager til.
Innspill?