Treig mesking

Har laget to batcher med bb30. Har hatt problemer hver gang med at det renner svært sakte gjennom mesken.

Vi har manglet en ordentlig meskespade. Det har vi nå anskaffet.

Men jeg mener å ha hørt at kraftig røring kan føre til tanniner i mesken.

Hvor mye kan man røre under skyllingen? Er det noen som kan gi et svar på det?

Mvh Trond
 
Mange kommersielle bryggerier har roterende spader eller lignende som rører kontinuerlig.

Noe som kanskje kan virke er å ikke sirkulere med en gang, slik at en del av melet blir konvertert og så er dere kvitt det. Kverne grovere er også en annen løsning som er den letteste vil jeg tro.
 
Var med bryggmesteren og gründeren på Munkebo på kurs og han rørte i mesken hele tiden. Han sjekket også at alt var konvertert med jod på slutten. Røre mer er dermed sikkert ikke spesielt farlig for å si det sånn.
 
Tilbake
Topp