Kenneth N
Norbrygg-medlem
I morgen skal jeg brygge min første berliner weisse, men kom på et par detaljer med gjæringen som jeg er veldig usikker på.
Tenkte å kjøre en full boil, og tilsette ett rør med WLP677 Lacto, og etter 4-6 dager tilsette litt slurry fra US-05 for å få den gjæra ut. Og la den stå på gjæringskaret i 3-4 uker totalt. Forhåpentligvis vil dette gi syrligheten jeg er ute etter.
Spørsmålet: Skal pitche Lacto'en mens vørteren er på ca 37 grader, og la den kjøle seg ned naturlig i romtemperatur derfra, for å stimulere bakterievekst i starten. Men bør jeg da riste gjæringsbøtta på noe som helst tidspunkt for å tilføre oksygen?
Tenkte å kjøre en full boil, og tilsette ett rør med WLP677 Lacto, og etter 4-6 dager tilsette litt slurry fra US-05 for å få den gjæra ut. Og la den stå på gjæringskaret i 3-4 uker totalt. Forhåpentligvis vil dette gi syrligheten jeg er ute etter.
Spørsmålet: Skal pitche Lacto'en mens vørteren er på ca 37 grader, og la den kjøle seg ned naturlig i romtemperatur derfra, for å stimulere bakterievekst i starten. Men bør jeg da riste gjæringsbøtta på noe som helst tidspunkt for å tilføre oksygen?