Trenger noen råd till mine neste brygge forsøk med hejmme maltet korn

hole

 
Hei Jeg har den siste tiden gjenomført noen mindre maltings forsøk med fire korn sorter, Svedja rug, Dala hvete, Fram hvete og Olve bygg. og nå planlegger jeg å snart sette igang brygge forsøk med malten. Jeg har liten tro på byggen siden den sorten har et høyt protein nivå, men aromaen på malten er det ikke noe å utsette på. Men jeg planlegger å brygge to separate brygg ett med rug og ett med hvete, jeg har også planer om å bruke en pilsner malt som base og litt vienna malt.
Er det noen som har noen råd angående oppsettet på forsøket, for å lære mest mulig om malten? hvilken gjær, hvor mye humle og når tilsette humla, stegmesking, gjæringstemperatur osv.
Jeg bruker nok en Ale gjær wlp002 eller safbrew s-33 , det er malten som skal stå i sendtrum så jeg planlegger minimalt med humle. jeg regner med mye protein så en protein rest er vell lurt, men er det andre ting en bør tenke på med rug og hvete?
 
Tilbake
Topp