God dag bryggevenner!
Har 20-ish brygg under beltet, men alt har vært oppskrifter jeg har funnet hist og pist. Tenkte det nå var på tide å lage en oppskrift etter min egen, uerfarne, gane. Har sauset sammen ting jeg vet jeg liker, og tenkte jeg kunne få noen råd fra dere rutinerte ringrever...
Here it goes:
Egen IPA #1
Botteling volume: 50 liter
OG: 1.065
FG: 1.012-ish
IBU: 57.8
EBC: 11.8
Malt:
Maris Otter Pale Malt (5.9 EBC) 11.7 kg (85.1%)
White Wheat Malt (4.7 EBC) 0.9 kg (6.5%)
Cara-Pils/Dextrine (3.9 EBC) 0.57 kg (4.2%)
Caramel/Crystal Malt 20L (39.4 EBC) 0.57 kg (4.2%)
Humle:
Galena (12.5%) 60 gram - FWH
Amarillo (8.5%) 25 gram - 15 minutter
Simcoe (13.0%) 25 gram - 15 minutter
Amarillo (8.5%) 30 gram - 10 minutter
Simcoe (13.0) 30 gram - 10 minutter
Amarillo (8.5%) 35 gram - 2 minutter
Simcoe (13.0%) 35 gram - 2 minutter
Amarillo (8.5%) 50 gram - Dry hopping
Simcoe (13.0%) 50 gram - Dry hopping
Klarningsmiddel 15 minutter.
Gjær:
WLP001 (ihht gjærkalkulator)
Noen tanker..
FHW er gjort i forsøk på å få en ren bitterhet. Tenker at Galena kan gjøre seg godt som bitterhumle.
Er glad i kombinasjonen Amarillo og Simcoe. Simcoe er kraftigere enn Amarillo, vil denne overskygge Amarillo mtp at mengdene er like i hvert steg? Bør jeg ha mer av allt av humle?
Ønsker en lys og tørr IPA, noe ala Port Brewing Whiteout IPA, som visstnok har en FG rundt 1.008. Det blir nok vanskelig for meg, men er det i så fall noen tips på mesketemp? Tenker jeg bør legge meg lavt, men hvor lavt?
Har 20-ish brygg under beltet, men alt har vært oppskrifter jeg har funnet hist og pist. Tenkte det nå var på tide å lage en oppskrift etter min egen, uerfarne, gane. Har sauset sammen ting jeg vet jeg liker, og tenkte jeg kunne få noen råd fra dere rutinerte ringrever...
Here it goes:
Egen IPA #1
Botteling volume: 50 liter
OG: 1.065
FG: 1.012-ish
IBU: 57.8
EBC: 11.8
Malt:
Maris Otter Pale Malt (5.9 EBC) 11.7 kg (85.1%)
White Wheat Malt (4.7 EBC) 0.9 kg (6.5%)
Cara-Pils/Dextrine (3.9 EBC) 0.57 kg (4.2%)
Caramel/Crystal Malt 20L (39.4 EBC) 0.57 kg (4.2%)
Humle:
Galena (12.5%) 60 gram - FWH
Amarillo (8.5%) 25 gram - 15 minutter
Simcoe (13.0%) 25 gram - 15 minutter
Amarillo (8.5%) 30 gram - 10 minutter
Simcoe (13.0) 30 gram - 10 minutter
Amarillo (8.5%) 35 gram - 2 minutter
Simcoe (13.0%) 35 gram - 2 minutter
Amarillo (8.5%) 50 gram - Dry hopping
Simcoe (13.0%) 50 gram - Dry hopping
Klarningsmiddel 15 minutter.
Gjær:
WLP001 (ihht gjærkalkulator)
Noen tanker..
FHW er gjort i forsøk på å få en ren bitterhet. Tenker at Galena kan gjøre seg godt som bitterhumle.
Er glad i kombinasjonen Amarillo og Simcoe. Simcoe er kraftigere enn Amarillo, vil denne overskygge Amarillo mtp at mengdene er like i hvert steg? Bør jeg ha mer av allt av humle?
Ønsker en lys og tørr IPA, noe ala Port Brewing Whiteout IPA, som visstnok har en FG rundt 1.008. Det blir nok vanskelig for meg, men er det i så fall noen tips på mesketemp? Tenker jeg bør legge meg lavt, men hvor lavt?