Trimme et Pale Ale sett fra Ølbrygging.no

IPALiker

Norbrygg-medlem
Hei
Vi er tre kamerater som har brygget tre batcher med øl til nå, stort sett veldig fornøyd med resultatet.
Vi sitter nå med et sett igjen: http://www.olbrygging.no/products/pale-ale
Vi lurer litt på om noen har noen forslag til hva vi kan gjøre for og trimme dette settet litt?
Tenker da på om vi kan tilsette mer humle (typer) koketid etc?
Noen forslag?
Hilsen oss i Nymark Bryggerio_O
c front 1.jpg
 
Ville ha bytta gjæren, av en eller annen merkelig grunn er de særs glade i S04 i Grimstad. F eks wlp007 eller wlp001/us05.
Er jo Cascade de bruker som aroma/smak, så det som er bedre enn cascade er MER cascade. F ekstra humle ved 0-2 min og tørrhumling? Typ 50 og 50 gram?
 
Ville ha bytta gjæren, av en eller annen merkelig grunn er de særs glade i S04 i Grimstad. F eks wlp007 eller wlp001/us05.
Er jo Cascade de bruker som aroma/smak, så det som er bedre enn cascade er MER cascade. F ekstra humle ved 0-2 min og tørrhumling? Typ 50 og 50 gram?
Takker for svar. Er ny på dette så det du sier er at vi skal humle når det er 2 min igjen med mer Cascade? Skjønte ikke helt det siste du skrev Typ 50 og 50 gram, er det type av Cascade og når i gjæringsprossesen?
 
ja 50 gram ved slutten av kok, altså inn mot 0 minutter igjen. Så 50 gram til tørrhumling etter endt stormgjæring, typisk etter 4-5 dager. Jeg har også et sånt sett stående og er noe a la det jeg kommer til å gjøre. Mer humle og annen type gjær.
 
Hadde et sett av denne liggende i et år, så jeg tok ikke sjansen på å bruke humlen og gjæren som fulgte med. Lagde
en APA med Amarillo og s05. Ble knallgod!

Her er oppskriften:

STATS:
Original Gravity: 1.051
Final Gravity: 1.004
ABV (standard): 6.11%
IBU (tinseth): 42.16
SRM (morey): 4.72

FERMENTABLES:
4.576 kg - German - Pale Ale (88%)
0.52 kg - German - Wheat Malt (10%)
0.104 kg - American - Caramel / Crystal 20L (2%)

HOPS:
20 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 9.6, Use: Boil for 60 min, IBU: 24.41
6 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 9.6, Use: Boil for 30 min, IBU: 5.63
20 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 9.6, Use: Aroma for 15 min, IBU: 12.11
54 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 9.6, Use: Dry Hop for 7 days

MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 64 C, Time: 60 min
2) Fly Sparge, Temp: 80 C, Time: 90 min, Stop sparge when boil volume is reached or runnings are 1.010sg
Starting Mash Thickness: 2.5 L/kg

YEAST:
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (custom): 92%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 15 - 23.89 C
Fermentation Temp: 21 C
 
Hadde et sett av denne liggende i et år, så jeg tok ikke sjansen på å bruke humlen og gjæren som fulgte med. Lagde
en APA med Amarillo og s05. Ble knallgod!

Her er oppskriften:

STATS:
Original Gravity: 1.051
Final Gravity: 1.004
ABV (standard): 6.11%
IBU (tinseth): 42.16
SRM (morey): 4.72

FERMENTABLES:
4.576 kg - German - Pale Ale (88%)
0.52 kg - German - Wheat Malt (10%)
0.104 kg - American - Caramel / Crystal 20L (2%)

HOPS:
20 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 9.6, Use: Boil for 60 min, IBU: 24.41
6 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 9.6, Use: Boil for 30 min, IBU: 5.63
20 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 9.6, Use: Aroma for 15 min, IBU: 12.11
54 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 9.6, Use: Dry Hop for 7 days

MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 64 C, Time: 60 min
2) Fly Sparge, Temp: 80 C, Time: 90 min, Stop sparge when boil volume is reached or runnings are 1.010sg
Starting Mash Thickness: 2.5 L/kg

YEAST:
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (custom): 92%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 15 - 23.89 C
Fermentation Temp: 21 C
Ikke dumt. Tenker vi prøver denne :)
 
Gjæra er ikkje det fyrste eg ville ha sett på, eg har gode resultatar med S-04.
Eg ville heller bytta ut humleprofilen, alt etter korleis man likar sine humla øl.
Personleg tilset eg berre ei lita mengde bitterhumle, og så pøser eg på med humle alle andre stadar temperaturen er låg, dvs humle i mesk, first wort, KO og dry hop ein eller to gonger. Dette gjer eit mjukare øl, som ikkje er ekstremt bittert.
Så skal man berre finne nokre humler man liker, og kjøpe friske som mogleg.
Det er òg ein idé å senke pH til rundt 5.2-5.4 for betre untytting av humla.
 
Tilbake
Topp