Heisann,
har bare lagt få og enkle brygg bak meg. Foreløpig er vi tilfreds med resultatene. Nå skal vi avansere. Det er jo viktig å gjøre. Vi skal til med trinnmesking, og da kommer noen spørsmål. Er det slik at man da skal starte med mindre vann pr kg malt? Siden denne selv kan øke temp underveis, da meskingen skjer i kokeren fra før. Altså, kan man kaste i malten på 50-55 graderi X-antall minutter og så bare varme den opp til ca 65 grader (sjekker med tempmåler rundt omkring i mesken) la det stå i X-antall minutter og så bare varme opp videre til 75 grader, eller hva det nå skal være, i x-antall minutter før man tapper det ut og skyller? Eller skal man starte med mindre vann og tilsette kokende vann underveis for å øke temp på mesken?
Moro for oss som er mer en gjennomsnittet glad i drekking!
har bare lagt få og enkle brygg bak meg. Foreløpig er vi tilfreds med resultatene. Nå skal vi avansere. Det er jo viktig å gjøre. Vi skal til med trinnmesking, og da kommer noen spørsmål. Er det slik at man da skal starte med mindre vann pr kg malt? Siden denne selv kan øke temp underveis, da meskingen skjer i kokeren fra før. Altså, kan man kaste i malten på 50-55 graderi X-antall minutter og så bare varme den opp til ca 65 grader (sjekker med tempmåler rundt omkring i mesken) la det stå i X-antall minutter og så bare varme opp videre til 75 grader, eller hva det nå skal være, i x-antall minutter før man tapper det ut og skyller? Eller skal man starte med mindre vann og tilsette kokende vann underveis for å øke temp på mesken?
Moro for oss som er mer en gjennomsnittet glad i drekking!