Hei, jeg har satt mange batcher med ulike typer brygg der noen av batchene er blitt overkarbonert uten jeg skjønner hvorfor.
Lager sukkerlake ved å koke opp cirka 2 dl vann med ønsket sukkermengde. Kjøler ned sukkerlaken til rom-temperartur før den helles over i det "nye" gjæringskaret før omtapping. Sukkerlaken blir da brukbart utblandet med ølet.
I tillegg tar jeg og rører forsiktig rundt i karet etter omstikking med en sleiv for å være sikker på at sukkerlaken blir jevnt blandet ut. Alle batchene mine står og gjærer i tre uker og jeg kontrollermåler dem for å se om korrekt FG er nådd. Har kontrollmålt vekten min og den måler sukkermengden korrekt. Det er ingen infeksjon for ølet smaker ok selv om det skummer som bare f, Etter flasking står det cirka to uker i romtemperatur før ølet lagres kjølig. Jeg tapper ølet på bjørnunger, 0,33l. I noen av batchene er storparten av flaskene ok, kan det indikere at sukkerlaken er ujevnt fordelt ?
Noen forklaringer på hvorfor noen av batchene blir overkarbonert og hva jeg eventuelt gjør feil ?
Lager sukkerlake ved å koke opp cirka 2 dl vann med ønsket sukkermengde. Kjøler ned sukkerlaken til rom-temperartur før den helles over i det "nye" gjæringskaret før omtapping. Sukkerlaken blir da brukbart utblandet med ølet.
I tillegg tar jeg og rører forsiktig rundt i karet etter omstikking med en sleiv for å være sikker på at sukkerlaken blir jevnt blandet ut. Alle batchene mine står og gjærer i tre uker og jeg kontrollermåler dem for å se om korrekt FG er nådd. Har kontrollmålt vekten min og den måler sukkermengden korrekt. Det er ingen infeksjon for ølet smaker ok selv om det skummer som bare f, Etter flasking står det cirka to uker i romtemperatur før ølet lagres kjølig. Jeg tapper ølet på bjørnunger, 0,33l. I noen av batchene er storparten av flaskene ok, kan det indikere at sukkerlaken er ujevnt fordelt ?
Noen forklaringer på hvorfor noen av batchene blir overkarbonert og hva jeg eventuelt gjør feil ?