Trøbbel under gjæring

*Lars

 
6 dager ut i gjæringsprosessen med en belgisk blonde oppdaget jeg at det var vått under gjæringskar. Undersøkte, og fant en sprekk i gjæringskaret. Den ble dessverre større når jeg løftet på karet, og da rant det i strie strømmer. Så ingen annen mulighet enn å stikke om til et annet kar i full fart. Bedre enn å la det renne ut på gulvet..

Det ble følgelig ikke en rolig overføring, men sørget for å få med meg det meste av gjæren over i nytt kar.

Er det verdt å kjøre det gjennom den videre prosess, eller vil dette få store negative utslag på sluttproduktet?
 
6 dager ut i gjæringsprosessen med en belgisk blonde oppdaget jeg at det var vått under gjæringskar. Undersøkte, og fant en sprekk i gjæringskaret. Den ble dessverre større når jeg løftet på karet, og da rant det i strie strømmer. Så ingen annen mulighet enn å stikke om til et annet kar i full fart. Bedre enn å la det renne ut på gulvet..

Det ble følgelig ikke en rolig overføring, men sørget for å få med meg det meste av gjæren over i nytt kar.

Er det verdt å kjøre det gjennom den videre prosess, eller vil dette få store negative utslag på sluttproduktet?
Var det fortsatt aktivitet i gjæringa? Jeg ville fortsatt gitt det et forsøk og se om det blir bra. Du kan vurdere å sette igang gjæringa på et eller annet vis, litt sukker om ikke annet
 

*Lars

 
Var det fortsatt aktivitet i gjæringa? Jeg ville fortsatt gitt det et forsøk og se om det blir bra. Du kan vurdere å sette igang gjæringa på et eller annet vis, litt sukker om ikke annet
Målte til 10.010 rett før skaden ble oppdaget, FG 10.008. Ikke noe merkbar aktivitet, så tror den nesten er i mål..
 
Målte til 10.010 rett før skaden ble oppdaget, FG 10.008. Ikke noe merkbar aktivitet, så tror den nesten er i mål..

I så fall kan det kanskje være en idé og tilsette en god dose sukker så du får igang gjæringa (så ølet ikke blir oksidert), la det stå en uke eller to til og håpe på en god trippel :)
 
Topp