Trondheim: Hjemmebryggfestival 8. april 2016 i regi av Det gode øls klubb

Håvard Midtkil

Norbrygg-medlem
Fredag 8. april 2016 kl.17.00 (fredag to uker etter påske)
i Fjordgata 30 (Trondheim Båtforenings selskapslokaler)

Hjemmebryggfestivalen er den 8. i rekka, og det har blitt en årviss suksess!

Festivalen holdes som vanlig i helg, denne gang på en fredag, og vi håper å tiltrekke oss gjester fra fjern og nær. Hjemmebryggere av alle slag inviteres til å ta med seg sitt øl for en vennlig kappestrid om heder og ære. Likeså inviteres alle ølinteresserte til en hyggelig aften med smaksprøver av et godt og variert ølutvalg.

Ett festivalglass følger med i inngangsprisen. Dette er half-pint-glass med klubblogo samt teksten “Hjemmebryggfestival” – dette glasset får man kun tak i på festivalen! Det vil også være mulighet for å få tak i ølklubbens andre ølglass her – det har nå blitt tre forskjellige typer, til henholdsvis 40,- (”tulip” pintglass), 50,- (stettglass 0,35l) og 60,- (”cognac” pintglass).

Det vil være (fritt) tilgjengelig lett snacks – chips, saltstenger, loff m.m..

Festivalen arrangeres som et lukket møte og alle som vil delta må på forhånd melde seg inn i Det gode øls klubb og betale medlemskontingent for 2016 (kr 100,-). Medlemsskapet følger kalenderåret. Betaling gjøres til klubbens konto:

1503.08.85764

Inngangspenger (kr 250,-) betales gjerne på samme måte, men det blir også mulig å betale inngangspenger i døra. Husk å oppgi navn og å melde ifra hva betalingen gjelder dersom du betaler til konto.

NB! Ta med betalingsutskrift e.l. som bevis på betalt kontingent/inngangspenger dersom betalingen er gjort nylig.

Hjemmebryggere som stiller med øl betaler ikke inngangspenger, se egne regler for dette i egen informasjon.

Publikum vil være dommere og prisene det kjempes om er som følger:

Beste lyse øl
Beste mørke øl
Særeste opplevelse
Typeriktigste øl
Beste øl under 3,5% (ABV)

Merk den femte og siste kategorien, som er ny av året. Denne er inspirert av en subjektiv vurdering av gjennomsnittlig alkoholprosent på de deltakende 47 ølene i 2015.

Til avstemningen brukes Elisabeth og Morten Dreier sin applikasjon “Velsmakt” – som krever en enhet med nettleser, f.eks. smarttelefon. Påloggingsinfo blir utdelt ved inngang. Det vil være tilgjengelig en PC dersom det er noen som ikke har med egen enhet.

Det blir 3 premier i hver kategori, i tillegg til diplomet:

1. premie: Gavekort kr. 1000
2. premie: Gavekort kr. 650
3. premie: Gavekort kr. 350
Alle gavekortene er fra Bakke Brygg. Hurra!

Ett av ølene som har fått førstepremie vil bli plukket ut til å bli brygget hos Austmann. Avgjørelsen av hvilket som plukkes ut gjøres av en (eller flere) representanter fra Austmann.

Se flere detaljer for ølutstillere på festivalen her:

http://www.detgodeolsklubb.no/?p=588


Velkommen!

mvh,
Håvard Midtkil
Leder
Det gode øls klubb
 
Obs! Fristen for å få premie for tidlig påmelding går ut i dag! Merk at det ikke trengs utfyllende info nå, det holder å komme med detaljinfo senere.
 
På fredag skal det skje! Det er ved siste opptelling 24 bryggerier påmeldt, og rundt 50 øl, men siden lokalene er noe større enn i fjor, har vi fremdeles plass til flere bryggere. Annonsert frist går ut i dag, men vi prøver å få med de som kanskje kommer med påmelding etter fristen også - alle skal med!

Merk årets nye premieklasse, "Beste øl under 3,5% (ABV)" - i den forbindelse stiller prosjektet "Vit hva du drikker" med en stand der man får testet ølet sitt og på den måten finner ut om ølet havner innenfor klassekravet. Om det er sterkere enn beregnet skjer det ikke noe mer dramatisk enn at man da stiller i de andre klassene med ølet :)
 
Tilbake
Topp