Tsjekkisk ØL gone wrong !

hei folkens, lagde en batch med tjeskkisk pilsner på 7 Liter. Ifølge OGen ville vi ved slutten av gjæringsprosessen ha en pilsner på hele 9% alkohol. Mitt spørsmål er kan man hvis man får for høy OG blande vørteren med vann slik at OGen går ned?
Og går det an å vanne ølet ned hvis man allerede har lagt i gjær og gjæringsprosessen er over og ølet (sluttresultatet var tjekkisk øl med 9% styrke) som skal være tsjekkisk pilsner på 4,5(7)% alk prosent? eller vil det ødelegge ølet helt. Kan si at ølet smaker sykt søtt, og er veeedig sterkt (smaker bais, og ikke pilsner).


Annet spm: kan noen videresende meg en link eller oppskrift på en hesjeøl, eller slotteøl(kinn) oppskrift ?. elsker god gammeldags hersjing.

takker på forhånd for hjelp
Richart Zeldenthuis De Keizer.
 
Richart skrev:
hei folkens, lagde en batch med tjeskkisk pilsner på 7 Liter. Ifølge OGen ville vi ved slutten av gjæringsprosessen ha en pilsner på hele 9% alkohol. Mitt spørsmål er kan man hvis man får for høy OG blande vørteren med vann slik at OGen går ned?
Og går det an å vanne ølet ned hvis man allerede har lagt i gjær og gjæringsprosessen er over og ølet (sluttresultatet var tjekkisk øl med 9% styrke) som skal være tsjekkisk pilsner på 4,5(7)% alk prosent? eller vil det ødelegge ølet helt. Kan si at ølet smaker sykt søtt, og er veeedig sterkt (smaker bais, og ikke pilsner).


Annet spm: kan noen videresende meg en link eller oppskrift på en hesjeøl, eller slotteøl(kinn) oppskrift ?. elsker god gammeldags hersjing.

takker på forhånd for hjelp
Richart Zeldenthuis De Keizer.

Ikke noe problem å vanne ut vørteren for å oppnå en lavere OG. Man bør oppdatere humleskjemaet slik at det passer med oppskriften dog.
Har ingen erfaring med å gjøre det etter endt gjæring, men vil tro at den blir litt utvannet ;) i både smak, aroma og munnfølelse.
Beste er nok å gjøre det før man begynner gjæringa, men hvis du allerede er ferdig med den, så er det bare å ta et glass med øl og ha vann oppi, så ser du jo hvordan den blir :)
Uansett med en 7 liters-batch så er det jo egentlig fritt fram for å eksperimentere litt og rapportere tilbake på resultatet.

Her har du en link til en tråd der det diskuteres Haandbryggeriets Hesjeøl, har ikke prøvd den selv. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,3085.0.html
 
VonRabben skrev:
Richart skrev:
hei folkens, lagde en batch med tjeskkisk pilsner på 7 Liter. Ifølge OGen ville vi ved slutten av gjæringsprosessen ha en pilsner på hele 9% alkohol. Mitt spørsmål er kan man hvis man får for høy OG blande vørteren med vann slik at OGen går ned?
Og går det an å vanne ølet ned hvis man allerede har lagt i gjær og gjæringsprosessen er over og ølet (sluttresultatet var tjekkisk øl med 9% styrke) som skal være tsjekkisk pilsner på 4,5(7)% alk prosent? eller vil det ødelegge ølet helt. Kan si at ølet smaker sykt søtt, og er veeedig sterkt (smaker bais, og ikke pilsner).


Annet spm: kan noen videresende meg en link eller oppskrift på en hesjeøl, eller slotteøl(kinn) oppskrift ?. elsker god gammeldags hersjing.

takker på forhånd for hjelp
Richart Zeldenthuis De Keizer.

Ikke noe problem å vanne ut vørteren for å oppnå en lavere OG. Man bør oppdatere humleskjemaet slik at det passer med oppskriften dog.
Har ingen erfaring med å gjøre det etter endt gjæring, men vil tro at den blir litt utvannet ;) i både smak, aroma og munnfølelse.
Beste er nok å gjøre det før man begynner gjæringa, men hvis du allerede er ferdig med den, så er det bare å ta et glass med øl og ha vann oppi, så ser du jo hvordan den blir :)
Uansett med en 7 liters-batch så er det jo egentlig fritt fram for å eksperimentere litt og rapportere tilbake på resultatet.

Her har du en link til en tråd der det diskuteres Haandbryggeriets Hesjeøl, har ikke prøvd den selv. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,3085.0.html
tusen takk for svar. Dette hjelper en masse.
 
Tilbake
Topp