Tvangskarbonering av øl på corneliusfat

Hei,

Skal nå tvangskarbonere for første gang. Har fat, koblinger, Co2 flaske osv, altså det som skal til. Mitt spørsmål er: Hvilket trykk skal jeg sette på det, og hvor mange dager må det stå før jeg kan teste ølet? ( Utolmodig ja ) :) Holder det med et par dager?

Sikkan
 
Er du veldig utolmodig så kan du sette fatet kaldt og sette på 3 bar og rulle fatet når det er kaldt. Rulle det 3-4 ganger i 5 min. På et døgn. Så er det klart dagen etter på. Gjorde det på mitt første fat :) funket fint :). Men ville anbefalle sette det på rundt 2bar og la det stå en uke.
 
Er i gang med noe risting nå, blir spennende å se. Men kjører på 2 bar nå, var redd for å kjøre høyere :) Men kan kjøre på 3 altså?
 
Men trykket vil avhenge av temperaturen i ølet. Er ølet kaldt og du kjører på med 2-3 bars trykk, får du rimelig kjapt overkarbonert øl. Jeg ville heller ha stilt inn på rett trykk i forhold til temperatur og ønsket mengde CO2, enten dubskal riste kullsyren inn eller la det stå til trykket er rett.
 
Tilbake
Topp