Sitter å lurer på en ting rundt mengde vann i mesken. Tykk eller tynn mesk, mye eller lite skyllevann.
Det finnes vel en tommelfingelregel på hvor mye vann per kilo malt, men det er bare en tommelfingelregel...
Hva oppnår jeg/går glipp av, fordeler/ulemper, positivt/negativt ved å bruke tynn mesk vs. tykk mesk og lite skyllevann vs. mye skyllevann?
Jeg har de siste gangene jeg har brygget hatt forholdsvis tynn mesk og skylt med lite vann. Treffer OG spott on, får relativt greit antall liter til gjæring og får et bra resultat synes jeg.
Det finnes vel en tommelfingelregel på hvor mye vann per kilo malt, men det er bare en tommelfingelregel...
Hva oppnår jeg/går glipp av, fordeler/ulemper, positivt/negativt ved å bruke tynn mesk vs. tykk mesk og lite skyllevann vs. mye skyllevann?
Jeg har de siste gangene jeg har brygget hatt forholdsvis tynn mesk og skylt med lite vann. Treffer OG spott on, får relativt greit antall liter til gjæring og får et bra resultat synes jeg.