Tyning av gjæringstida

Dag

Norbrygg-medlem
Jeg vet at mange flasker/fater etter bare 4-5 dagers gjæring, mens andre, meg medregnet, lar det stå to uker før tapping. Etter et aldri så lite party her i går kveld ble det plutselig dårlig stelt med julebeholdningen. :(  Jeg må derfor hive meg rundt og lage noe mer, men tida er knapp. Mitt spørsmål er hvor mye man kan knipe inn på gjæringstida uten at det har altfor store konsekvenser?
Noen meninger om dette?
 
Hiv deg rundt å brygg i dag, hvis ikke bivirkningene fra i går er for påtrengende....
tror det er den beste måten å knipe inn tid.

Ellers så er jo Odland sitt råd godt, men da får du gjerne ikke brygget i dag....

EDIT: Helst ville jeg ikke flasket før det hadde gått to uker, men hvis ølet er utgæret KAN man selvsakt flaske før, selv om det ikke er optimalt.
 
Har noe av den gjæren liggende under et ferdiggjæra øl her, så om det er så hastverk at du er villig til å reise til Tveita for å få tak i supergjær, så er det bare å komme og hente slurry ;)
 
Tilbake
Topp