Mc.
Norbrygg-medlem
Laget meg vørter for å bruke i gjærstartere. Den første starteren ble laget av vørter tappet rett fra meskekjelen. La merke til at det fulgte med en del trub i erlenmeyerkolben, men litt det stå til. Kokte i 10 minutter og kjøl te ned. Rehydrerte en pakke 34/70 og helte oppi. Lot det stå ca 15 timer på røreren før den fikk stå og gjøre seg ferdig.
I dag var gjæren bunnfelt og jeg dekanterte og slo gjæren i vørteren.
Kjente da at gjæren luktet guffent. Litt stikkende og rar lukt. Har egentlig ikke tro på at det er en infeksjon, men at det er truben som har satt lukt og smak til gjæren.
Har noen andre opplevd det samme?
Frykter for at ølet vil forringes p.g.a. dette.
I dag var gjæren bunnfelt og jeg dekanterte og slo gjæren i vørteren.
Kjente da at gjæren luktet guffent. Litt stikkende og rar lukt. Har egentlig ikke tro på at det er en infeksjon, men at det er truben som har satt lukt og smak til gjæren.
Har noen andre opplevd det samme?
Frykter for at ølet vil forringes p.g.a. dette.