Vi har brygget IPA og tappet på flasker (0,75 flasker med patentkork fra Brygg selv). Denne batchen fikk tilsatt sukkerlake (6 g per liter) i det store karet, etter omstikking fra gjæringskarene, før flasking.
Deretter har flaskene stått i ca 22 C i litt over to uker før de ble satt i kjeller/ kjøleskap.
Når vi nå skal drikke herligheten er de fleste flaskene helt el delvis uten kullsyre, mens et par har hatt perfekt skum, god kullsyre og en god futt i korken ved åpning.
Er det for dårlig innblanding av sukkerlaken som gjør dette?
Hva gjør vi så med de flaskene med dødt øl?
Deretter har flaskene stått i ca 22 C i litt over to uker før de ble satt i kjeller/ kjøleskap.
Når vi nå skal drikke herligheten er de fleste flaskene helt el delvis uten kullsyre, mens et par har hatt perfekt skum, god kullsyre og en god futt i korken ved åpning.
Er det for dårlig innblanding av sukkerlaken som gjør dette?
Hva gjør vi så med de flaskene med dødt øl?