Ujevn kullsyre på flaskene, hva nå?

Vi har brygget IPA og tappet på flasker (0,75 flasker med patentkork fra Brygg selv). Denne batchen fikk tilsatt sukkerlake (6 g per liter) i det store karet, etter omstikking fra gjæringskarene, før flasking.
Deretter har flaskene stått i ca 22 C i litt over to uker før de ble satt i kjeller/ kjøleskap.
Når vi nå skal drikke herligheten er de fleste flaskene helt el delvis uten kullsyre, mens et par har hatt perfekt skum, god kullsyre og en god futt i korken ved åpning.
Er  det for dårlig innblanding av sukkerlaken som gjør dette?
Hva gjør vi så med de flaskene med dødt øl?
 
Tøm de ihvertfall ikke ut, sånn som et par nolduser jeg kjenner har gjort... Hadde det vært meg, hadde jeg latt de stå noen uker til. Er det da fortsatt dødt i flaskene, vurder kjøp av Safbrew F2 karboniseringsgjær (tørr) hos Bryggeland (f.eks.) og tilsett dette til flaskene. Merk deg at mengden gjær er 2-7 gram pr 100 liter her, så vær forsiktig med doseringen... Nå KAN det jo også hende at det er korkene som er synderen... Lykke til!!
 
Tilbake
Topp