Jeg har fundert på hvorfor ølet mitt fra fat var ganske uklart mens det samme ølet tappet på flaske ble blankt og klart. Så slo det meg. Ølet på cornelius fatet blir tappet fra bunnen og "filtrert" gjennom bunnslammet.
Jeg stikker alltid om ølet før jeg tappet på fat. Likevel blir det selvsagt litt bunnslam etter en tid. Tapperøret ligger helt i bunnen av fatet og dermed blir alt som tappes, tappet fra bunnslam-ølet. Følgelig vil ikke cold crash eller noen klaringsmidler hjelpe.
Et alternativ kan være å kutte tapperøret og dermed miste den nederste literen. Eller bøye det. Da bir det kanskje vanskelig å få det inn i fatet. Eller finnes det filter man kan bruke? Er det noen som har funnet god løsning på dette?
Jeg stikker alltid om ølet før jeg tappet på fat. Likevel blir det selvsagt litt bunnslam etter en tid. Tapperøret ligger helt i bunnen av fatet og dermed blir alt som tappes, tappet fra bunnslam-ølet. Følgelig vil ikke cold crash eller noen klaringsmidler hjelpe.
Et alternativ kan være å kutte tapperøret og dermed miste den nederste literen. Eller bøye det. Da bir det kanskje vanskelig å få det inn i fatet. Eller finnes det filter man kan bruke? Er det noen som har funnet god løsning på dette?