lachris
Norbrygg-medlem
Vår første batch ser slik ut: http://www.lachris.no/sholbryggeriet/wp-content/uploads/2014/07/image.jpeg
etter at den nå har gjæret i snart 2 uker.
Vi brygget lørdag 21/6 og OG var 1.050. 10-15 minutter før kokingen var ferdig tilsatt vi en halv teskje supermoss rørt ut i varm vørter (ca 50 liter). Torsdag 26/6 målte vi 1.010 i forbindelse med at vi tørrhumlet. I dag målte vi rett i underkant av 1.010 og det er ikke noe mer aktivitet i karene ser det ut til. Når vi måler tapper vi fra kranen i gjæringskarene, dvs. noen cm over bunnen.
Spørsmålet mitt er om det er normalt at ølen er så uklar når vi gjør det på denne måten? Hva kan vi forvente av det endelige resultatet basert på at det ser ut som det gjør?
(Forøvrig har vi smakt ved begge målinger og det smaker ikke så gæærnt altså. Selvom det er vanskelig å bedømme 20 grader varmt øl uten kullsyre.)
etter at den nå har gjæret i snart 2 uker.
Vi brygget lørdag 21/6 og OG var 1.050. 10-15 minutter før kokingen var ferdig tilsatt vi en halv teskje supermoss rørt ut i varm vørter (ca 50 liter). Torsdag 26/6 målte vi 1.010 i forbindelse med at vi tørrhumlet. I dag målte vi rett i underkant av 1.010 og det er ikke noe mer aktivitet i karene ser det ut til. Når vi måler tapper vi fra kranen i gjæringskarene, dvs. noen cm over bunnen.
Spørsmålet mitt er om det er normalt at ølen er så uklar når vi gjør det på denne måten? Hva kan vi forvente av det endelige resultatet basert på at det ser ut som det gjør?
(Forøvrig har vi smakt ved begge målinger og det smaker ikke så gæærnt altså. Selvom det er vanskelig å bedømme 20 grader varmt øl uten kullsyre.)