1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Urweisse

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Hugin, 19 Jun 2019.

  1. Hugin

    Hugin
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Noen her inne som har god kunnskap om tyske ølstiler?

    Har lett en del rund på nett og finner ikke så alt for mye om det som selges som Urweisse.
    Er veldig glad i Grunbacker sin og kunne tenke meg og gjøre et forsøk på og brygge noe som ligner.

    Noen av dere som har noen gode forslag på oppskrift evt vet hvor man kan finne mer info om denne type øl og hva slags malt/Humle og gjær som brukes?
     
  2. espandre

    espandre
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Fra produsenten har man OG: 1.050, ABV: 5.3%, IBU: 14, og siden dette er en urweisse, vil man ha münchnermalt inne i bildet. Et utkast vil da være:

    OG: 1.050, FG: 1.010, IBU: 14
    Malt:
    • 60% hvetemalt
    • 40% lys münchnermalt
    Humle:
    • 14 IBU med en tysk edelhumle (f.eks. mittelfrüh) ved 60 min
    • Kanskje 1 g/L ved 10 min (trekk produsert IBU fra bitterhumlen)
    Mesking:
    • 65C i 60 min
    • 73C i 30 min
    • 78C i 10 min (utmesk)
    Gjæring:
    WLP300, pitch 0.5 M celler / P / ml ved 16C, la stige til ~20-22C
    EDIT: flaskekarboner til 3.5 vol
     
    Frode:D og LarsUlv liker dette.
  3. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Jeg kjenner ikke Urweisse, men om du ønsker nellikpreget som WLP300 er kjent for (i tillegg til banan, selvsagt) bør du legge til en syrerest på ca 43 grader. Den fungerer best ved relativt høy pH, så det er god praksis å tilsette annen syre (evt. syremalt) etter dette steget. (En såpass lys maltbase trenger endel syre.) Chris Colby har skrevet om prosessen her: German Wheat Beer: III (Mashing and the Ferulic Acid Rest)
     
    #3 Holmentoppen, 20 Jun 2019
    Sist redigert: 20 Jun 2019
    espandre liker dette.
  4. Hugin

    Hugin
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    tusen takk for gode svar. da har jeg fått et godt utgangspunkt og starte med :)
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Urweisse er som regel litt mørkere enn vanlige hefeweizen og karamellmalt er ikke en uting å bruke. Muligens for å emulere de (sannsynligvis) lange koketidene/dekoksjonen fra gammelt av.
     

Del denne siden