hei har brygget rund fem ganger til nå men det jeg sliter med er at det ikke plopper i gjær låsen etter 5 dager ,men du ser helt tydligt på gjærings spannet at det er betydlig med trykk inne i spannet?å bøttene har stått i jevn tempratur rundt 20-21 grader.hva kan dette være?
Det kan det vel utmerket gjøre? Så lenge det siver ut i mindre grad enn det dannes gass så går vel det fint? Som @BrewBoy sier: Er alt tett vil etter hvert lokket sprette av.
Det kan det vel utmerket gjøre? Så lenge det siver ut i mindre grad enn det dannes gass så går vel det fint? Som @BrewBoy sier: Er alt tett vil etter hvert lokket sprette av.
Det kan det vel utmerket gjøre? Så lenge det siver ut i mindre grad enn det dannes gass så går vel det fint? Som @BrewBoy sier: Er alt tett vil etter hvert lokket sprette av.
Joda, det kan fint bli trykk hvis det dannes mer gass enn det som siver ut, men er det ikke merkelig at det ikke plupper i gjærlåsen da? Det er vel ikke mye trykk som skal til for at det bobler gjennom den, medmindre den også er tett da.
Det er svært vanlig at CO2 unnslipper uten at det bobler i gjærlåsen. Det er derfor gjærlåsen ikke er noen sikker indikator på aktivitet (eller manglende sådan).
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.