Hei
Nybegynner her som skulle forsøke sitt andre brygg og bestilte da malt fra nett.
Fikk dette levert samlet, i en og samme sekk. Skulle selvfølgelig være oppdelt slik jeg fikk veie inn selv til en bestemt øl jeg ønsket å brygge men nå sitter jeg altså med en sekk med malt. Istedenfor å mate fuglene så tenkte jeg kansje å se hva som skjer dersom jeg brygger denne blandingen.
Jeg har en enkel bryggekjele på 39L og en kokeplate. BIAB.
Jeg har East kent golding humlepellets, 100g. Gjær er Safale-US05.
Har også div. amerikansk humle og ett par tyske varianter om det er forslag til endringer.
La inn verdiene i Beercalc og forsøkte å sette sammen en oppskrift, og
den er som følger:
HvaHendte? Style: Unspecified Brewer:
Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1064
BG: 1052
FG:
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 33 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 26 IBU
BU/GU: 0.4
Fermentables
Pale Malt 5 EBC 5000 g
Munich Malt Mørk 25 EBC 500 g
Caramalt 30 EBC 1000 g
Crystal malt 120 EBC 500 g
Pale Chocolate Malt 600 EBC 100 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
East Kent Golding 4.4% alpha 40 g 60 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 30 g 15 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 30 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: Safale US-05
1. Det jeg lurer på. Hvilket øl er det jeg kommer nærmest med denne
miksen?
2. Er humleskjema greit for denne oppskriften?
3. Hva er rådene ift. mesking? Tempereatur og antall liter?
4. Hva med koking, er 60min tilstrekkelig?
Spennende å se om dette fører noen vei =)
Nybegynner her som skulle forsøke sitt andre brygg og bestilte da malt fra nett.
Fikk dette levert samlet, i en og samme sekk. Skulle selvfølgelig være oppdelt slik jeg fikk veie inn selv til en bestemt øl jeg ønsket å brygge men nå sitter jeg altså med en sekk med malt. Istedenfor å mate fuglene så tenkte jeg kansje å se hva som skjer dersom jeg brygger denne blandingen.
Jeg har en enkel bryggekjele på 39L og en kokeplate. BIAB.
Jeg har East kent golding humlepellets, 100g. Gjær er Safale-US05.
Har også div. amerikansk humle og ett par tyske varianter om det er forslag til endringer.
La inn verdiene i Beercalc og forsøkte å sette sammen en oppskrift, og
den er som følger:
HvaHendte? Style: Unspecified Brewer:
Statistics
Volume: 23 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1064
BG: 1052
FG:
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 33 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 26 IBU
BU/GU: 0.4
Fermentables
Pale Malt 5 EBC 5000 g
Munich Malt Mørk 25 EBC 500 g
Caramalt 30 EBC 1000 g
Crystal malt 120 EBC 500 g
Pale Chocolate Malt 600 EBC 100 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
East Kent Golding 4.4% alpha 40 g 60 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 30 g 15 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 30 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: Safale US-05
1. Det jeg lurer på. Hvilket øl er det jeg kommer nærmest med denne
miksen?
2. Er humleskjema greit for denne oppskriften?
3. Hva er rådene ift. mesking? Tempereatur og antall liter?
4. Hva med koking, er 60min tilstrekkelig?
Spennende å se om dette fører noen vei =)