Har akkurat testet å koke opp 25 liter vann i min nye 36 liters kjele. Det tok godt over 2.5 timer før den fosskoket.
Det som imidlertid bekymrer meg, er at med lokket av, så holder den skarve 94 °C.
Kan jeg koke vørteren med lokket på, eller delvis på? Eller må jeg krype til korset å kjøpe en ny varmekilde
Så kommer vi til nedkjølingen. De 25 literne fikk jeg ned til 26 °C på 40 minutt, kun med vannbad.
Bør dette gå greit når jeg fyller dugelig med is og salt i vannbadet på selve bryggedagen?
Det som imidlertid bekymrer meg, er at med lokket av, så holder den skarve 94 °C.
Kan jeg koke vørteren med lokket på, eller delvis på? Eller må jeg krype til korset å kjøpe en ny varmekilde
Så kommer vi til nedkjølingen. De 25 literne fikk jeg ned til 26 °C på 40 minutt, kun med vannbad.
Bør dette gå greit når jeg fyller dugelig med is og salt i vannbadet på selve bryggedagen?