Hei.
Jeg har nå testet ut min første egenkomponerte oppskrift, en humlerik IPA, som jeg satte til gjæring for litt over 2 uker siden. Brukte en app som heter brew log til å sette sammen oppskriften med. I følge den skulle OG havne på 1.062 og FG på 1.012. Endte opp med OG på 1.060. Målte FG i går, altså 2 uker etter den ble satt til gjæring og målte 1.016. Målte igjen i dag, og det syntes ikke ut som at den har flyttet seg nevneverdig. Kanskje 1.015 nå. Har tidligere på all grain sett bommet med 2-3 på OG innimellom, men har alltid truffet på FG i løpet av 2 uker. Dunken står på samme sted med samme temperatur som tidligere sett. Bør jeg bekymre meg, eller tar det rett og slett lenger tid innimellom? Har brukt 2 poser safale us-05 og gjærnæring. Til slutt, hva er egentlig konsekvensen av for høy FG? Vil det bli for mye sukker i ølet, som igjen skaper overkarbonering? Karbonerer på flasker.
Jeg har nå testet ut min første egenkomponerte oppskrift, en humlerik IPA, som jeg satte til gjæring for litt over 2 uker siden. Brukte en app som heter brew log til å sette sammen oppskriften med. I følge den skulle OG havne på 1.062 og FG på 1.012. Endte opp med OG på 1.060. Målte FG i går, altså 2 uker etter den ble satt til gjæring og målte 1.016. Målte igjen i dag, og det syntes ikke ut som at den har flyttet seg nevneverdig. Kanskje 1.015 nå. Har tidligere på all grain sett bommet med 2-3 på OG innimellom, men har alltid truffet på FG i løpet av 2 uker. Dunken står på samme sted med samme temperatur som tidligere sett. Bør jeg bekymre meg, eller tar det rett og slett lenger tid innimellom? Har brukt 2 poser safale us-05 og gjærnæring. Til slutt, hva er egentlig konsekvensen av for høy FG? Vil det bli for mye sukker i ølet, som igjen skaper overkarbonering? Karbonerer på flasker.