Utgjæring

Etter å ha vært kokt en times tid bør den være godt rulert og spiller liten rolle hvor du du måler så lenge det ikke er mye trub
Jo, det er sant nok det. Men hva når det har stått en halvtime etter nedkjøling for å felle ut trub, er det høyere konsentrasjon i vørteren i bunn av kjelen da? Føler at det er bra trygt å tappe av fra ventilen/kranen på gjæringstanken like etter tapping til gjæring.
 
Jo, det er sant nok det. Men hva når det har stått en halvtime etter nedkjøling for å felle ut trub, er det høyere konsentrasjon i vørteren i bunn av kjelen da? Føler at det er bra trygt å tappe av fra ventilen/kranen på gjæringstanken like etter tapping til gjæring.

Når sukkeret i vørtern først er mixa vil det ikke skilles ut igjen, - det er en ireversible prosess
 
Når sukkeret i vørtern først er mixa vil det ikke skilles ut igjen, - det er en ireversible prosess
I teorien har du rett.
På siste batch hentet jeg vørter både fra bunn og topp for å måle SG. Skilte flere poeng, men til slutt var toppmålingen den som lå nærmest OG.
Måtte kontrollmåle flere ganger med samme resultat.
 
Tilbake
Topp