B
BjarneHB
Jeg har litt problemer med utregning av bitterhet i beersmith. Jeg brygger med en speidel og regner batch volum på 23l og programmet gir meg en bitterhet som stemmer bra med mine egene utregninger.
Så har jeg prøvd å sette opp 3 liter lost in trub and chiller, og et batch volum på 20l. Da regner beersmitt ut en lavere bitterhet, selv om pre boil volume og post boil volume fortsatt er det samme.
Jeg klarer ikke å fortå hvordan bitterheten blir redusert ved å tappe mindre av vørten i gjæringskaret, så lenge pre og postboil volumet er det samme. Bruker jeg 23l som batch volum beregner den gjær til 23l ,det blir feil. Bruker jeg 20l batch og 3l lost beregner den for lav ibu men riktig gjær mengde. :attevar:
Så har jeg prøvd å sette opp 3 liter lost in trub and chiller, og et batch volum på 20l. Da regner beersmitt ut en lavere bitterhet, selv om pre boil volume og post boil volume fortsatt er det samme.
Jeg klarer ikke å fortå hvordan bitterheten blir redusert ved å tappe mindre av vørten i gjæringskaret, så lenge pre og postboil volumet er det samme. Bruker jeg 23l som batch volum beregner den gjær til 23l ,det blir feil. Bruker jeg 20l batch og 3l lost beregner den for lav ibu men riktig gjær mengde. :attevar: