Samboeren jeg har et lite småbruk med noen små jordlapper. Hvis vi skal tjene noe på drift her, blir det gjennom flere små virksomheter, og helst gjennom foredling, ikke direkte produksjon av råvarer for salg. Én av tingene vi har lyst til å ta litt videre, er ølbrygging. Tidligere har vi satt en del ekstraktbrygg, men har nå tenkt å gå til innkjøp av utstyr for å kunne (videre-)utvikle oppskrifter for kommersiell (lavskala-)produksjon. Det er naturlig å gå vekk fra ekstraktbrygg. Hvis teste- og eksperimenteringsfasen går greit, så ender vi opp med et lite gårdsbryggeri eller mikrobryggeri som levert av brygging.no, men fram til det er vi litt i tvil om hvilken alt-i-ett-løsning for mesking og koking som gjelder, og ev. hvilket gjæringsutstyr vi skal komplettere oppsettet med.
Vi har sett både på BB60 og Speidel 50l som greie utgangspunkt, men synes nok prisen for sistnevnte er i overkant. Noen her ser også ut til å mene at BB60 gir en nærmere kontroll med bryggeprosessen, og kanskje vi ved å kjøpe den, får råd til bedre løsninger for selve gjæreprosessen, som er vel så viktig?
Har noen tanker og erfaringer som kan hjelpe oss å få til et greit oppsett? Vil ikke bruke alt for mye tid på oppgraderinger og Reodor Felgen-løsninger, men noen tilpasninger må vi selvfølgelig regne med.
Vi har sett både på BB60 og Speidel 50l som greie utgangspunkt, men synes nok prisen for sistnevnte er i overkant. Noen her ser også ut til å mene at BB60 gir en nærmere kontroll med bryggeprosessen, og kanskje vi ved å kjøpe den, får råd til bedre løsninger for selve gjæreprosessen, som er vel så viktig?
Har noen tanker og erfaringer som kan hjelpe oss å få til et greit oppsett? Vil ikke bruke alt for mye tid på oppgraderinger og Reodor Felgen-løsninger, men noen tilpasninger må vi selvfølgelig regne med.