For litt over to uker siden brygget jeg en juleøl med OG 1.075 og forventet FG på rundt 1.015. Mesket på 64°C i 80 min og gjæren er WLP007. Den jobbet kjapt ned til 1.030, men har ikke kommet lenger enn 1.024 nå (stillstand siste uka). Den fikk seg et utilsiktet temperaturdrop mot slutten av stormgjæringa (19→15°C), som kanskje er grunnen til at den stoppet. Økning av temp igjen hjalp lite (over en uke siden).
Jeg har forsøkt å vugge litt på dunken for å blande inn gjær fra gjærkaka, men hvis det ikke hjelper for å få den i gang er det noe annet jeg kan gjøre?
Jeg har ikke mer 007 igjen, men har US-05 til overs om det er en idé å tilsette mer gjær.
Dersom det er vanskelig å få den i gang igjen, er det nå trygt å flaske? Eller er det vanlig at den tar seg opp igjen etter flasking og vil resultere i overkarbonert øl eller flaskebomber?
Jeg har forsøkt å vugge litt på dunken for å blande inn gjær fra gjærkaka, men hvis det ikke hjelper for å få den i gang er det noe annet jeg kan gjøre?
Jeg har ikke mer 007 igjen, men har US-05 til overs om det er en idé å tilsette mer gjær.
Dersom det er vanskelig å få den i gang igjen, er det nå trygt å flaske? Eller er det vanlig at den tar seg opp igjen etter flasking og vil resultere i overkarbonert øl eller flaskebomber?