torgeir.nes
Norbrygg-medlem
For å lære mer om ingredienser, så har jeg tenkt å lage noen forskjellige SMaSH.
Jeg har tenkt å begynne med Humle, og lurer på om det er none som har tilps til typer og oppskrifter.
Planen så langt er som følger: http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/82072/smash-1-hops 20 liter batch
Vørter laget på 4kg eller 4.5kg Maris Otter Pale Malt. Jeg må se på utbyttet mitt, tror det er litt lavere enn jeg har satt opp i profilen min.
Deler denne i 5 før koking, og koker da i 5 omganger med 5 forskjellige typer humle.
Gjæres med Safale US-05 da jeg har hørt at denne skal være ganske nøytral, og jeg regner det som enklere å fordele tørrgjær i 5 forskjellige gjæringskar.
Så til det vanskelige, hvilke typer humle skal jeg teste?
Så langt har jeg tenkt på disse: (delvis fordi jeg har noen i frysen fra før, og delvis fordi det er humle jeg ser brukes mye og som derfor vil være nyttig å "kjenne")
Cascade
Citra
Amarillo
Her er oppskriften når den er skalert ned og tilsatt humle: http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/82079/smash-1a-cascade Bør jeg når jeg skal lage oppskrifter for de andre humletypene bruke samme humle tilsettninger, slik at jeg kjenner forskjell på hvor "sterke" humlene er?
Eller bør jeg finne ut hvor mye jeg bør tilsette av hver type humle slik at smaksprofilen blir korrekt for den typen humle?
Eller er jeg helt ute å sykler fordi det er noe jeg ikke har tenkt på
Jeg har tenkt å begynne med Humle, og lurer på om det er none som har tilps til typer og oppskrifter.
Planen så langt er som følger: http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/82072/smash-1-hops 20 liter batch
Vørter laget på 4kg eller 4.5kg Maris Otter Pale Malt. Jeg må se på utbyttet mitt, tror det er litt lavere enn jeg har satt opp i profilen min.
Deler denne i 5 før koking, og koker da i 5 omganger med 5 forskjellige typer humle.
Gjæres med Safale US-05 da jeg har hørt at denne skal være ganske nøytral, og jeg regner det som enklere å fordele tørrgjær i 5 forskjellige gjæringskar.
Så til det vanskelige, hvilke typer humle skal jeg teste?
Så langt har jeg tenkt på disse: (delvis fordi jeg har noen i frysen fra før, og delvis fordi det er humle jeg ser brukes mye og som derfor vil være nyttig å "kjenne")
Cascade
Citra
Amarillo
Her er oppskriften når den er skalert ned og tilsatt humle: http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/82079/smash-1a-cascade Bør jeg når jeg skal lage oppskrifter for de andre humletypene bruke samme humle tilsettninger, slik at jeg kjenner forskjell på hvor "sterke" humlene er?
Eller bør jeg finne ut hvor mye jeg bør tilsette av hver type humle slik at smaksprofilen blir korrekt for den typen humle?
Eller er jeg helt ute å sykler fordi det er noe jeg ikke har tenkt på