Hei,
Har slitt litt med en litt syrlig ettersmak på samtlige brygg etter jeg begynte med BIAB og å brygge i min leilighet i nydalen i Oslo.
Jeg har postet litt på amerikanske bryggeforum og det er mange som nevner at alkaliner kan forårsake dette, ved at PH'en under mesk er for høy.
Jeg er en ivrig hjemmebrygger, men jeg er langt fra så proff og erfaren at jeg har begynt å surre med vann og kjemi i særlig stor grad.
Er det noen her som har peiling på om dette kan være årsaken, og ikke minst, hvordan man kan få målt dette slik at man evt kan gjøre justeringer om det trengs? Synes alle bryggene har vært meget bra bortsett fra dette. Det minner litt om den syrligheten man får fra hvitvin, men i MYE mindre grad, selvsagt. Det er ikke infeksjon da det ikke forverrer seg over tid. Det er for all del ikke en usmak, men den skal ikke være der heller.
Har slitt litt med en litt syrlig ettersmak på samtlige brygg etter jeg begynte med BIAB og å brygge i min leilighet i nydalen i Oslo.
Jeg har postet litt på amerikanske bryggeforum og det er mange som nevner at alkaliner kan forårsake dette, ved at PH'en under mesk er for høy.
Jeg er en ivrig hjemmebrygger, men jeg er langt fra så proff og erfaren at jeg har begynt å surre med vann og kjemi i særlig stor grad.
Er det noen her som har peiling på om dette kan være årsaken, og ikke minst, hvordan man kan få målt dette slik at man evt kan gjøre justeringer om det trengs? Synes alle bryggene har vært meget bra bortsett fra dette. Det minner litt om den syrligheten man får fra hvitvin, men i MYE mindre grad, selvsagt. Det er ikke infeksjon da det ikke forverrer seg over tid. Det er for all del ikke en usmak, men den skal ikke være der heller.