Vanntilsettning Kölsh

Bernts

Norbrygg-medlem
Da er årstiden for kölsh her igjen, og nå vil jeg prøve med vannjustering. Har noen av dere kölsh kanoner noen innspill?

4000 g pilsnermalt
235 g vienna
235 g hvetemalt

50 g halletauer mittelfruh 4,3% 60 min
15 g halletauer mittelfruh 4,3% 15 min

2565 kölsh gjær

2 g CaSO4 og 1 g CaCL2 pr 10 liter vann i meskevannet og skyllevannet.

Mesking på 65 `c i 60 min , mash out 78 `c
1 tablett protafloc  og 1 tablett servomyces tilsatt siste 15 min.
Gjæring 13 grader i 4 dager så 16 grader i 10 dager..

Denne oppskriften har jeg laget mange ganger, så oppskriften, gjæringen og humle vet jeg funker. Men vil det ha noe for seg å justere vannet, og er i så tilfelle mengdene riktige??
Jeg bruker16 liter vann  til mesking og skyller med ca 20 liter.( bruker Gahr-smith)  ;)
 
Torvald skrev:
Om du bruker Gahr sin tabell, skal det vere 1g CaSO4 og 2g CaCl2 pr 10 liter vatn   ;) .



Den vann artikkelen har gått meg hus forbi :roedme:

Men da følger jeg den, så skal det bli spennende å se om jeg merker noe forskjell.
 
Bernts skrev:
Torvald skrev:
Om du bruker Gahr sin tabell, skal det vere 1g CaSO4 og 2g CaCl2 pr 10 liter vatn  ;) .



Den vann artikkelen har gått meg hus forbi :roedme:

Men da følger jeg den, så skal det bli spennende å se om jeg merker noe forskjell.

Gahrsmith er fin software for bryggere, du!;D

Du merker nok ikke allverden forskjell, men med litt kalsiumklorid og -sulfat i vannet er det i alle fall lettere å treffe ok meske-pH. Jeg har satt klorid-mengden større enn sulfat-mengden rett og slett fordi vannet i Köln har et relativt høyt kloridinnhold.
 
Tilbake
Topp