En for vått eller for tørr mesk? Tenker på i forhold til OG og effektivitet. Skal batch sparge, så lurer litt på dette i forbindelse med beregning av skyllevann.
Ingen ekspert her men ut ifra det jeg har erfart er det bedre å ha litt mer vann enn du trenger enn det er å ha så lite at alt kornet ikke blir tilstrekkelig gjennombløtt
Bare husk at jo mer unødvendig vann du har jo lavere blir enzymkonsentrasjonen.
Det viktigste er god skylling, altså bør du ha tilstrekkelig vann igjen etter mesken til å skylle to ganger. Med rundt 2,5 liter vann per kg malt bør det gå fint. Rør godt i mesken før du skyller, la den sette seg igjen, og sirkuler til vørteren blir noenlunde klar.
Tykk mesk = mer stabil
Tynn mesk = mindre stabil
Skylling med vann av feil ph-verdi er ikke optimalt och trekker smaker ur mesken du ikke vill ha (ved høy tilsettning).
Er sikkert noen her som liker disse og andre feilsmaker...!
Tykk mesk = mer stabil
Tynn mesk = mindre stabil
Skylling med vann av feil ph-verdi er ikke optimalt och trekker smaker ur mesken du ikke vill ha (ved høy tilsettning).
Er sikkert noen her som liker disse og andre feilsmaker...!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.