Hei
Vi prøver og finne ut hva som "feilet" med våres Kølsch fra Bryggselv.no.
Det er i utgangspunktet ikke noen usmak på den, men den er så fruktig at den minner mer om en vin/cider enn en øl.
Litt info om batchen:
- Enstegs infusjonsmesk ble holdt ganske perfekt på temperatur hele tiden.
- OG var 1,046, der target var mellom 1,046-1,049
- FG var 1,011, der target var mellom 1,008-1,012 (tilførte ca 1,5L kokende vann for å treffe FG på slutten av kokingen)
- Humleball ble brukt og vi så etterpå at humlen ble veldig pakket inne i ballen.
- Tørrgjær Saflager S23 ble brukt med rehydrering
- Vi silet vørter før kok for å få vekk grums og avfall. Det var ca 1/2 liter med avfall.
- Gjæring ble gjort på 16 grader (14 dager) i kjøleskap med tempstyring. Denne tempstyringen er ganske nøyaktig.
- O-ringen datt ned i batchen når vi tok oppi tørrhumle. Den tok vi ikke opp, men skrudde lukket med gjæringslåsen på ganske hardt.
Dette har faktisk skjedd en gang før på en annen batch, men det ga ingen usmak da.
Dette var første batch med okysgen hos oss og vi brukte 1 liter/minutt i 1 ett minutt.
Generelt så kan jeg nevne at vi er veldig nøye med rengjøring og desinfisering.
Dette er kun våres 5 batch, men de 4 vi har lagd før har alle vært helt nydelige.
Setter pris på alle innspill
Vi prøver og finne ut hva som "feilet" med våres Kølsch fra Bryggselv.no.
Det er i utgangspunktet ikke noen usmak på den, men den er så fruktig at den minner mer om en vin/cider enn en øl.
Litt info om batchen:
- Enstegs infusjonsmesk ble holdt ganske perfekt på temperatur hele tiden.
- OG var 1,046, der target var mellom 1,046-1,049
- FG var 1,011, der target var mellom 1,008-1,012 (tilførte ca 1,5L kokende vann for å treffe FG på slutten av kokingen)
- Humleball ble brukt og vi så etterpå at humlen ble veldig pakket inne i ballen.
- Tørrgjær Saflager S23 ble brukt med rehydrering
- Vi silet vørter før kok for å få vekk grums og avfall. Det var ca 1/2 liter med avfall.
- Gjæring ble gjort på 16 grader (14 dager) i kjøleskap med tempstyring. Denne tempstyringen er ganske nøyaktig.
- O-ringen datt ned i batchen når vi tok oppi tørrhumle. Den tok vi ikke opp, men skrudde lukket med gjæringslåsen på ganske hardt.
Dette har faktisk skjedd en gang før på en annen batch, men det ga ingen usmak da.
Dette var første batch med okysgen hos oss og vi brukte 1 liter/minutt i 1 ett minutt.
Generelt så kan jeg nevne at vi er veldig nøye med rengjøring og desinfisering.
Dette er kun våres 5 batch, men de 4 vi har lagd før har alle vært helt nydelige.
Setter pris på alle innspill