Ventecider

Stenumgard

Norbrygg-medlem
Venter på å få det siste utstyret i hus, men begynner å bli litt utålmodig. En kompis av meg sa at han hadde brygget cider ved å bare ha eplejuice i et gjæringskar og ha oppi litt gjær. Er dette beste/enkleste måten å gjøre dette på? Hva slags gjær er best å bruke? Hvor lenge skal det gjære? Og i hvilken temperatur?

Takk for alle tips og triks på forhånd.
 
Funker fjell, Nottingham eller us05, men bli en tørr cider dette, jeg hadde min på fat, så jeg sukra den med brunsukker for å få litt mer søtsmak
 
Tusen takk! Fant ikke den US05'ern du snakket om, men Nottingham så da grei ut. Og til en temperatur som jeg skal kunne finne og ha den nokså stabilt på. Hvis jeg forsto det riktig så var mellom 15-20 grader en god match? Hvor lenge gjæret du den før du tok den på fat? Når blandet du inn sukkeret?
 
Gjæra et par uker, hadde sukker i etter gjæringen, skal du ha den på flasker blir sukkertiksetning litt værre, på fat og kunstig karbonering er det enkelt
 
Tilbake
Topp