Vestbryggs Sumarølkonkurranse

Vestbryggs Sumarølkonkurranse

Vestbrygg ønskjer å bidra til eit aktivt bryggemiljø i Bergen og på vestlandet, og etter stor suksess med førre konkurranse ønskje me deg velkommen til ei ny tevling. Denne gongen ønskjer me å fokusere på sumarøl. Sjølv om eit kvart øl kan nytast i sola, legg me nokre føringar for kva øl som kan leverast inn.  Og ikkje minst er det så mange dyktige bryggarar i omegn som klare nokre utfordringar.

Ølet skal ha ein OG på maks 1050, samt ha ein maks EBC på 25. Alkoholprosenten må ikkje overskride 5%. IBU er valfri, samt val av ingrediensar.
Alle bidrag må leverast i butikken innan laurdag 2. juni. Flaskene må vere “vanlege” brune 0,33 L flasker, og leverast i 3 eksemplar. Flaskene skal ikkje vere merka, men ha ein lapp festa med teip/strikk på den eine flaska der det står:
-namn på bryggar samt mailadresse
-namn på ølet
-ingrediensliste; malttype i %, humle, gjær m.m
-mesketempratur, OG/FG, dato for brygging

Vinnaren vert premiert med eit gåvekort i butikken på 1000,-
2.og 3 plass vert premierte med gåvekort på 300,-
Vert det mange bidrag, og økonomien strekk til,  skal me klare å hoste opp ytterlegare premiar nedover resultatlista.

Dersom det vert mange bidrag vil me måtte dele bidraga opp i kategoriar, for så å ha ein finale for å kåre ein vinnar. Deltakarane vil som før få utdelt eit dommerskjema i etterkant av konkurransen. Dersom det lar seg gjere prøve me å få til ei tilstelling, ”Vestbryggs sumarøltreff”, i etterkant av dømminga og med annonsering av vinnar. Kanskje får me til ein liten PF også, som ei lita oppvarming til Bjorleik.

mvh
Birger Storaas
Vestbrygg
 
Me sett umåteleg stor pris på all støtta Vestbrygg har fått dette halvåret me har halde ope. Me hadde ikkje klart dette utan alle gode kundar. Og å kunne gjere slike ting som dette ser me på som vår plikt for å gje noko tilbake til bryggjarane, i tillegg til eit godt tilbod i råvare og utstyr sjølvsagt.  :skitbra:

Så hald fram med å støtte Vestbrygg og bli med på å skape vestlandets beste bryggebutikk.  :biersmile:
 
Flott tiltak, Birger.
Får håpe et av sommerbryggene mine kan finne veien til min første bryggekonkurranse. :biersmile:
 
Neida Tor Henning, du har all mulighet for litt kreativ utfaldelse. Men det er fint om ein sett det i ein kategori dersom ein kan, eller vertfall nden næraste. Går ikkje det så får du sette det i 24A Speciality Beer. Der har du rimelig frie tøyler.  ;D
 
Hadde vært kjekt å deltatt med Homse Øl* aka. Sparkeling Fruity.
En den blir for sterk.

* brygges spesielt for å drikkes på Homse og bed Homsevatten.
 
Kjempeinitiativ!

Vi er ganske ferske men har en lys sommerpils som ble satt til gjæring 1. mars og tappet på flasker to uker senere. Er nå ferdigkarbonert. Husker ikke detaljene i hodet om innhold og gjær men sånn generelt: Gitt riktig lagring (kjøleskap?): vil brygget kunne være fortsatt bra til konkurransen? Med innleveringsfrist tidlig i juni så skjer vel bedømmingen i løpet av juni? Da vil vårt øl være 3-4 måneder "gammelt" alt etter hvordan en regner?

Burde vel kanskje satt et nytt men er redd vi ikke får like fine jevne kjellertemperaturer igjen, slik vi hadde tidlig i mars :)
 
Ørnegård skrev:
Kjempeinitiativ!

Vi er ganske ferske men har en lys sommerpils som ble satt til gjæring 1. mars og tappet på flasker to uker senere. Er nå ferdigkarbonert. Husker ikke detaljene i hodet om innhold og gjær men sånn generelt: Gitt riktig lagring (kjøleskap?): vil brygget kunne være fortsatt bra til konkurransen? Med innleveringsfrist tidlig i juni så skjer vel bedømmingen i løpet av juli? Da vil vårt øl være 3-4 måneder "gammelt" alt etter hvordan en regner?

Burde vel kanskje satt et nytt men er redd vi ikke får like fine jevne kjellertemperaturer igjen, slik vi hadde tidlig i mars :)

Dersom dette er gjæra med ein lager-gjær så burde det vere berre bra. Og du rekk å lage ein lys sommer-ale også, dersom du vil melde på to brygg.  :)
 
Det er en lagergjær, ja: Saflager W-34/70

Kanskje vi leverer inn APA'en som står og gjærer nå :) Den burde også falle innenfor kriteriene ...  :biersmile:
 
Tilbake
Topp