Finn Berger
Moderator
Da Vestkyst blei til for 13 (?) år sida, var "hop bursting" rådende ideologi; du fyllte gradvis på med humle fram mot flame-out. Oppskrifta har like deler av humla på 30, 15, 0 og tørrrhumling. Tiltalende symmetri, men ... ?
Jeg har trofast brygga 15 brygg etter denne oppskrifta gjennom de siste 10 åra, men egentlig virker dette nå lite rasjonelt. Jeg vil ha bitterheta (70 IBU) og jeg vil ha humlearomaen og -smaken, men tilsetningene på 30 og 15 ramler vel egentlig mellom to stoler. Er de ikke bare veldig ineffektive måter å få bitterhet på?
Forsøk: Sørge for bitterheta gjennom ei tilsetning av Magnum ved kokestart, og konsentrere resten mot slutten av den varme sida. Antakelig ender jeg med massiv dumping av humle på 90 grader - jeg mener at det gir fin effekt. Og så tenker jeg å øke tørrhumlinga med ei drøy tilsetning ved gjæringsstart. Bruker stor pose, og fisker den ut etter et par dager maks. Så tørrhumler jeg igjen mot slutten av gjæringa. Den får ligge i lenge. Poenget med den siste er mest å få med myrcene, som er en viktig del av profilen til en skikkelig old school west coast IPA. Jeg liker det.
Jeg har trofast brygga 15 brygg etter denne oppskrifta gjennom de siste 10 åra, men egentlig virker dette nå lite rasjonelt. Jeg vil ha bitterheta (70 IBU) og jeg vil ha humlearomaen og -smaken, men tilsetningene på 30 og 15 ramler vel egentlig mellom to stoler. Er de ikke bare veldig ineffektive måter å få bitterhet på?
Forsøk: Sørge for bitterheta gjennom ei tilsetning av Magnum ved kokestart, og konsentrere resten mot slutten av den varme sida. Antakelig ender jeg med massiv dumping av humle på 90 grader - jeg mener at det gir fin effekt. Og så tenker jeg å øke tørrhumlinga med ei drøy tilsetning ved gjæringsstart. Bruker stor pose, og fisker den ut etter et par dager maks. Så tørrhumler jeg igjen mot slutten av gjæringa. Den får ligge i lenge. Poenget med den siste er mest å få med myrcene, som er en viktig del av profilen til en skikkelig old school west coast IPA. Jeg liker det.