Inspirert av de to pilsene som er definert som beste eksempler på tysk pils, nemlig Victory Prima Pils og Bitburger, så har jeg brygget følgende:
Style: German Pilsner (Pils)
---RECIPE SPECIFICATIONS-----------------------------------------------
SRM: 5,0 EBC SRM RANGE: 3,9-9,8 EBC
IBU: 53,3 IBUs Rager IBU RANGE: 25,0-45,0 IBUs
OG: 1,050 SG OG RANGE: 1,044-1,050 SG
FG: 1,008 SG FG RANGE: 1,008-1,013 SG
BU:GU: 1,072 Calories: 417,6 kcal/l Est ABV: 5,4 %
EE%: 80,00 % Batch: 25,00 l Boil: 32,58 l BT: 90 Mins
---WATER CHEMISTRY ADDITIONS----------------
Amt Name Type # %/IBU
2,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent 1 -
1,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
Total Grain Weight: 5,00 kg Total Hops: 175,00 g oz.
---MASH/STEEP PROCESS------MASH PH:5,40 ------
>>>>>>>>>>-ADD WATER CHEMICALS BEFORE GRAINS!!<<<<<<<
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) Grain 3 100,0 %
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 25,00 l of water at 67,2 C 64,0 C 90 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min
---SPARGE PROCESS---
>>>>>>>>>>-RECYCLE FIRST RUNNINGS & VERIFY GRAIN/MLT TEMPS: 22,2 C/22,2 C
>>>>>>>>>>-ADD BOIL CHEMICALS BEFORE FWH
Fly sparge with 12,89 l water at 75,6 C
---BOIL PROCESS-----------------------------
Est Pre_Boil Gravity: 1,041 SG Est OG: 1,050 SG
Amt Name Type # %/IBU
40,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,30 %] - Boil Hop 4 20,9 IBUs
15,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 12,8 IBUs
30,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,30 %] - Boil Hop 6 8,0 IBUs
30,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,30 %] - Boil Hop 7 5,3 IBUs
60,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,30 %] - Boil Hop 8 6,3 IBUs
Jeg tok en snarvei på humletypene og forenklet til bare hallertauer og litt cascade for å nå riktig IBU.
Fortsatt litt umoden, men en sinnsykt god pils. Seriøst skikkelig god, og en veldig god grunn til å brygge lager og ikke bare ales!
Style: German Pilsner (Pils)
---RECIPE SPECIFICATIONS-----------------------------------------------
SRM: 5,0 EBC SRM RANGE: 3,9-9,8 EBC
IBU: 53,3 IBUs Rager IBU RANGE: 25,0-45,0 IBUs
OG: 1,050 SG OG RANGE: 1,044-1,050 SG
FG: 1,008 SG FG RANGE: 1,008-1,013 SG
BU:GU: 1,072 Calories: 417,6 kcal/l Est ABV: 5,4 %
EE%: 80,00 % Batch: 25,00 l Boil: 32,58 l BT: 90 Mins
---WATER CHEMISTRY ADDITIONS----------------
Amt Name Type # %/IBU
2,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent 1 -
1,00 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
Total Grain Weight: 5,00 kg Total Hops: 175,00 g oz.
---MASH/STEEP PROCESS------MASH PH:5,40 ------
>>>>>>>>>>-ADD WATER CHEMICALS BEFORE GRAINS!!<<<<<<<
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) Grain 3 100,0 %
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 25,00 l of water at 67,2 C 64,0 C 90 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min
---SPARGE PROCESS---
>>>>>>>>>>-RECYCLE FIRST RUNNINGS & VERIFY GRAIN/MLT TEMPS: 22,2 C/22,2 C
>>>>>>>>>>-ADD BOIL CHEMICALS BEFORE FWH
Fly sparge with 12,89 l water at 75,6 C
---BOIL PROCESS-----------------------------
Est Pre_Boil Gravity: 1,041 SG Est OG: 1,050 SG
Amt Name Type # %/IBU
40,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,30 %] - Boil Hop 4 20,9 IBUs
15,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 12,8 IBUs
30,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,30 %] - Boil Hop 6 8,0 IBUs
30,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,30 %] - Boil Hop 7 5,3 IBUs
60,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,30 %] - Boil Hop 8 6,3 IBUs
Jeg tok en snarvei på humletypene og forenklet til bare hallertauer og litt cascade for å nå riktig IBU.
Fortsatt litt umoden, men en sinnsykt god pils. Seriøst skikkelig god, og en veldig god grunn til å brygge lager og ikke bare ales!