Har nettopp flasket et mexican cerveza set fra brewmart. Jeg forventet ingenting her,kun som et eksperiment for å kunne sammenlikne kvalitet med bryggselv sitt set, som snart er ferdig karbonert.
Det jeg gjorde, som jeg føler var dumt i etterkant, var å kutte ut sukkeret de vil du skal ha i, og i stedet redusere mengden vørter for å få riktig starting gravity. Endte vel opp på 11 liter vørter i stedet for 20 liter, og smaken jeg har merket hele veien er en voldsom bitterhet.
Når jeg nå flasket det (under tvil) så er det en restsødme (1,020 FG etter sukkerlaken er satt i) men ikke nok til å overdøve/balansere bitterheten som slår meg i trynet med en gang.
Vil dette bli bedre ved lagring eller er bitterhet en mer eller mindre konstant faktor? Bitterhet fra eventuell gjærsmak roer seg jo?Men tror ikke det er hovedproblemet her..
Skal uansett gi det to uker (ferdig karbonering) men hvis dere mener denne egenskapen vil endre seg lite, så kaster jeg det hvis det ikke er drikkanes etter to uker..
Det jeg gjorde, som jeg føler var dumt i etterkant, var å kutte ut sukkeret de vil du skal ha i, og i stedet redusere mengden vørter for å få riktig starting gravity. Endte vel opp på 11 liter vørter i stedet for 20 liter, og smaken jeg har merket hele veien er en voldsom bitterhet.
Når jeg nå flasket det (under tvil) så er det en restsødme (1,020 FG etter sukkerlaken er satt i) men ikke nok til å overdøve/balansere bitterheten som slår meg i trynet med en gang.
Vil dette bli bedre ved lagring eller er bitterhet en mer eller mindre konstant faktor? Bitterhet fra eventuell gjærsmak roer seg jo?Men tror ikke det er hovedproblemet her..
Skal uansett gi det to uker (ferdig karbonering) men hvis dere mener denne egenskapen vil endre seg lite, så kaster jeg det hvis det ikke er drikkanes etter to uker..