Jeg er glad i moderne hjemmebrygging boka mi, og har fulgt den mtp manifold og skylleprosedyren, så jeg prøver å få til kontinuerlig skylling. Men, forskjellige folk har forskjellige meninger..
Sist jeg brygget var første gang jeg brukte kjøleboks, manifold og overrislingsmanifold. Fikk et noe lavt utbytte, noe jeg tror er grunnet at når skyllevannet traff mesken, blandet det seg med mesken og mesken ble aldri 75 grader, ble bare noe mellom mesketemp og skylletemp. (Eller har jeg misforstått, har ikke tempen så mye å si for hvor mye av godsakene man får med under skylling? )
Jeg har også lyst til å meske ut, for å stoppe enzymaktiviteten.
Vil det fungere å tappe litt av mesken, resirkulere til den er klar og så tappe alt i kjelen.
Så, fylle på med skyllevann til det står litt over maltsengen, røre kraftig rundt for å få sukret godt blandet inn i skyllevannet, la det stå litt, resirkulere igjen, få maltsengen til å sette seg, og så begynne med vanlig kontinuerlig skylling med det resterende skyllevannet?
Det første meskevannet havner jo i gryta med en gang, så enzymaktiviteten stopper vel der iom at det ikke har kontakt med malten lengre. Ved tilføring av første runde av skyllevann stopper aktiviteten da, siden hele mesken vil holde 75.
Blir dette en slags hybrid mellom batch sparge og fly sparge?
Eller gjorde jeg noe feil da jeg skylte forrige gang? Da rørte jeg ikke mesken i det hele tatt, men tempen ble som sagt hverken fugl eller fisk.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
Sist jeg brygget var første gang jeg brukte kjøleboks, manifold og overrislingsmanifold. Fikk et noe lavt utbytte, noe jeg tror er grunnet at når skyllevannet traff mesken, blandet det seg med mesken og mesken ble aldri 75 grader, ble bare noe mellom mesketemp og skylletemp. (Eller har jeg misforstått, har ikke tempen så mye å si for hvor mye av godsakene man får med under skylling? )
Jeg har også lyst til å meske ut, for å stoppe enzymaktiviteten.
Vil det fungere å tappe litt av mesken, resirkulere til den er klar og så tappe alt i kjelen.
Så, fylle på med skyllevann til det står litt over maltsengen, røre kraftig rundt for å få sukret godt blandet inn i skyllevannet, la det stå litt, resirkulere igjen, få maltsengen til å sette seg, og så begynne med vanlig kontinuerlig skylling med det resterende skyllevannet?
Det første meskevannet havner jo i gryta med en gang, så enzymaktiviteten stopper vel der iom at det ikke har kontakt med malten lengre. Ved tilføring av første runde av skyllevann stopper aktiviteten da, siden hele mesken vil holde 75.
Blir dette en slags hybrid mellom batch sparge og fly sparge?
Eller gjorde jeg noe feil da jeg skylte forrige gang? Da rørte jeg ikke mesken i det hele tatt, men tempen ble som sagt hverken fugl eller fisk.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta